Un american a prins toţi Pokémonii disponibili în joc în Statele Unite. A fost nevoit să meargă pe jos 153,2 kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A prins 4.269 de creaturi aparţinând a 142 de tipuri de Pokémoni
A prins 4.269 de creaturi aparţinând a 142 de tipuri de Pokémoni

Un american din New York a prins toţi Pokémonii disponibili în joc în Statele Unite, după ce a parcurs o distanţă de peste 153 de kilometri, iar conturi ale unor utilizatori Pokémon Go avansaţi se vând cu mii de lire sterline pe eBay, informează The Telegraph.

Un utilizator al site-ului Reddit, ftb_hodor, a devenit prima persoană care a prins toţi Pokémonii incluşi în North American Pokedéx. A prins 4.269 de creaturi aparţinând a 142 de tipuri de Pokémoni şi a declarat că pentru asta a fost nevoit să meargă pe jos 153,2 kilometri. 

„Nu am în plan să pornesc în căutarea celor blocaţi în alte regiuni”, a declarat el şi a făcut apel la creatorii jocului ca acesta să fie îmbunătăţit pentru zonele rurale.

„Când am mers într-o zonă rurală, în weekend, Pokémonii au fost incredibil de greu de găsit. Este păcat că jocul nu merge acolo, pentru că ar fi foarte amuzant să poţi explora regiuni din afara oraşelor cu ajutorul lui”, a mai spus utilizatorul.

Între timp, „maeştrii” Pokémon Go îşi vând conturile pentru mii de lire sterline pe platforma eBay.

În acelaşi timp, în Siria a fost gândită o campanie dramatică, cu imagini ale unor copii care arată fotografii cu Pokémon, într-un apel ca oamenii să vină şi să îi salveze. Acestea au fost distribuite de The Revolutionary Forces of Syria Media Office pe reţelele de socializare, pentru a aminti lumii de criza din această ţară. Unul dintre mesajele ţinute de copii, scris în arabă, spune: „Locuiesc în Karf Nabl, zona Aleppo. Vino să mă prinzi”. ”Sunt un Pokémon în Idlib din Siria, ai vrea să vii să mă salvezi?” şi „Mă aflu în Kafrnabol, în zona Idlib, vino să mă găseşti” sunt alte două mesaje transmise pe reţeaua de socializare.

Pokémon Go, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal. Potrivit site-ului vox.com, jocul ”Pokémon Go” utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din ”Pokemon” care ”apar” în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de „Pokémoni“ apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde „Pokemonii” din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de ”realitate augmentată”.

În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un ”monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia ”captura” acolo unde a găsit-o.

Jocul Pokémon Go se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul Pokémon Go a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mai mult decât WhatsApp sau Instagram.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite