Sony a prezentat noul controller DualSense, pentru PlayStation 5

Sony a prezentat noul controller DualSense, pentru PlayStation 5

Foto: Sony

Anunţul a fost făcut printr-o postare pe blogul oficial al PlayStation. Este pentru prima oară când Sony renunţă la numele DualShock pentru controller-ele sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul DualSense se îndepărtează de predecesorii săi în termeni de design, fiind mai mare şi cu un aspect mai curbat decât DualShock 4, un motiv de glumă pentru mulţi gameri, care l-au asemănat cu un controller al rivalului Xbox.

O noutate în design-ul controller-ului este reprezentată şi de alegerea de culoare, un mix între negru şi alb, cu cea din urmă nuanţă predominantă. Nu se ştie dacă cei care vor achiziţiona un PS5 vor avea şi opţiunea de a alege un controller negru, însă este foarte probabil ca acesta să fie controller-ul inclus automat în cutie.

În interior, focusul celor de la Sony a fost, se pare, acel aşa numit ”haptic feedback”, adică o senzaţie care ar trebui să îi fie indusă jucătorului, pentru o imersiune mai bună. Sony a dat exemplul unui controller care să pară că opune rezistenţă atunci când mergi cu maşina prin noroi într-un joc. Până acum, haptic feedback-ul era cel mai bine implementat pe căşti, astfel că suntem foarte curioşi să vedem cum va funcţiona această tehnologie pe noul DualSense.

S-a schimbat şi poziţia light bar-ului, care este acum în jurul touchpad-ului din centru, mai mare şi cu o formă de trapez. Butoanele sunt aceleaşi, cu o singură excepţie: cel de Share, care permitea jucătorilor de pe PS4 să posteze rapid imagini sau videoclipuri din jocurile lor, se va numi de-acum Create, graţie unei noi funcţii despre care reprezentanţii PlayStation au spus că vor vorbi mai mult în viitorul apropiat.

O altă implementare interesantă este cea a microfonului, care este acum integrat direct în controller, astfel că jucătorii vor putea dialoga între ei fără a mai avea nevoie de un set de căşti.

Şi, în sfârşit, noul controller pentru PS5 va avea un port de încărcare USB-C, o veste mai mult decât binevenită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: