Sony şi Microsoft vor colabora pentru construirea unor soluţii de gaming în cloud

Sony şi Microsoft vor colabora pentru construirea unor soluţii de gaming în cloud

Kenichiro Yoshida (stânga), preşedinte şi CEO al Sony Corporation, împreună cu Satya Nadella (dreapta), CEO Microsoft. FOTO via Microsoft

Cei doi mari rivali au anunţat că vor lucra împreună pentru a realiza soluţii de gaming în Microsoft Azure, platformă care va putea rula gaming în cloud şi streaming de conţinut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sony va avea dreptul de a folosi centrele de date ale celor de la Microsoft pentru jocurile sale existente şi pentru platformele sale de streaming, arată cei de la Engadget. Parteneriatul le va permite celor de la Sony să examineze tehnologia rivalilor lor pentru a-şi rezolva problemele din anumite domenii. 
 
Una dintre acestea a reprezentat un motiv constant de critică din partea utilizatorilor de PlayStation – vitezele reduse de download, o problemă pe care cei care folosesc Xbox nu au întâlnit-o atât de des.  
 
Sony va avea de asemenea acces la tehnologia de inteligenţă artificială a celor de la Microsoft, un lucru care va ajuta compania japoneză să îmbunătăţească interfaţa propriilor sale produse.  
 
Parteneriatul este benefic, în mod evident, şi celor de la Microsoft. Americanii vor avea un client major pentru afacerea lor din cloud, care este deja extrem de profitabilă, şi vor primi acces la senzorii de imagine ai japonezilor, pe care plănuiesc să îi utilizeze pentru a crea ”soluţii noi cu senzori de imagine inteligenţi”, un lucru care ar putea duce, eventual, la un nou sistem Kinect.  
 
Această înţelegere oferă speranţe noi şi celor care doresc ca cele două companii să pună la punct un sistem de cross-play, prin care jucătorii de pe Xbox să se poată înfrunta cu cei de pe PlayStation, o iniţiativă care a fost până acum refuzată de ambele companii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: