Sega va relansa celebra consolă care se regăsea în casele din România anilor ‘90

Sega va relansa celebra consolă care se regăsea în casele din România anilor ‘90

FOTO via Sega

Celebra ”consolă cu casete galbene”, care va trezi multora amintiri foarte plăcute din copilărie, se va relansa în această vară, cu cel puţin 15 jocuri clasice disponibile, în primă fază. Designul noului Mega Drive este identic cu cel de acum două decenii, doar că este reprodus la scară mai mică. Vorbim aici de un model Mini.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest an se împlinesc 30 de ani de la lansarea internaţională a consolei Sega Mega Drive, una care a schimbat industria jocurilor video prin accesibilitatea ei. Mega Drive s-a vândut în mai mult de 30 de milioane de exemplare, ceea ce, la vremea respectivă, pentru un public care nu era încă avid de jocuri video, însemna foarte mult.

Sega vrea să contabilizeze practic nostalgia fanilor brandului şi merge pe direcţia Nintendo, care a lansat anul trecut consolele NES Classic şi SNES Classic, reiteraţii ale consolelor vechi. Acestea veneau cu un numar de jocuri clasice preinstalate şi este foarte probabil să vedem Sega adoptând o strategie similară. Piaţa de console ”nostalgice” este într-o continuă creştere şi vine ca urmare a preţurilor prohibitive puse pe vechile console de colecţie, atunci când acestea se vindeau online, notează The Verge.

Pentru mulţi dintre români, Sega Mega Drive a reprezentat primul contact cu jocurile video, într-o societate care abia ieşea din negura comunismului. Populaţia începea să guste din lumea capitalistă, iar magazinele ”multimedia” situate cel mai adesea în pieţele mari ale oraşelor vindeau casete galbene de Sega pe bandă rulantă.

 

citeste totul despre: