S-a lansat Tannenberg, jocul video în care este recreată bătălia din Primul Război Mondial în care românii i-au învins pe germanii conduşi de Rommel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tannenberg joc armata romana

Blackmill Games şi M2H au lansat pe Steam shooter-ul inspirat din Primul Război Mondial, Tannenberg. Al doilea joc din seria bazată pe evenimentele din timpul Războiului cel Mare aduce noi surprize comunităţii, producătorii pregătind pe lângă conţinut nou şi un eveniment istoric pentru această primăvară.

Forţele bulgare se vor alătura confruntării de partea Puterilor Centrale în shooter-ul inspirat de Războiul Naţiunilor, aducând cu ele o nouă hartă şi noi arme de folosit pe frontul de est.

Jucătorii pot achiziţiona în această perioadă Tannenberg pe Steam cu o reducere de 15% sau chiar 25%, dacă deţin deja Verdun, primul joc al seriei.

Alte câmpuri de luptă redate de Tannenberg includ un mic sat de pe câmpiile din Polonia, un tren blindat blocat în dealurile din Galicia, o biserică situată în mijlocul unei văi din Munţii Carpaţi, dar şi bătălia de la dealul Coşna din România.

Cel din urmă câmp de luptă a fost adăugat alături de un batalion român, în urma unui vot desfăşurat printre jucători, în cadrul căreia aceştia au trebuit să aleagă dacă vor să vadă trupe româneşti sau bulgăreşti adăugate în joc. Deoarece rezultatul final a fost strâns, producătorii au decis să includă pe lângă trupele româneşti, care au câştigat votul, şi trupele veciniilor din sud.

Comunitatea de jucători a fost de un real ajutor pentru producători pe durata fazei de Early Access, astfel pe lângă cele două noi facţiuni, ultimele luni din procesul de dezvoltare au adus şi o serie de noutăţi şi îmbunătăţiri bazate pe răspunsurile primite din partea fanilor.

Astfel, cei care aleg batalioanele K.u.K. din cadrul forţelor austro-ungare sau Frontovik din cadrul trupelor ruseşti vor putea profita de raza lungă a carabinelor şi de suport de artilerie, în timp de infanteria germană sau cazacă oferă un avantaj când vine vorba de câştigat de teren prin asalturile corp la corp, iar trupele române şi bulgare se fac remarcate prin eficienţa contra-atacurilor.

Producătorii au încercat să echilibreze şansele de victorie în joc, chemarea întăririlor incluzând acum opţiuni de folosire a gazelor de luptă, a artileriei, a fumului şi a avioanelor de recunoaştere.

Atât predecesorul Verdun, cât şi Tannenberg au reprodus o serie de evenimente istorice din timpul războiului, de la Armistiţiul de Crăciun până la Ziua Armistiţiului.

Producătorii au anunţat un nou eveniment planificat pentru această primăvară, bazat pe un armistiţiu mai puţin cunoscut, denumit de ziarul american care a raportat evenimentele, ”armistiţiul lupilor”. Ziarul a descris cum trupele nemeţeşti alături de cele ruseşti au fost forţate într-un scurt armistiţiu de o haită numeroasă de lupi înfometaţi.

Deşi povestea poate fi uşor exagerată, ea prezintă premise interesante pentru un scenariu fictiv, care va începe prin urletul lupilor. În cadrul noului eveniment, jucătorii vor trebui să decidă dacă riscă să înfrunte bestiile nemiloase sau preferă un armistiţiu de moment.

Seria de jocuri video bazate pe Primul Război Mondial

Totul a început pe frontul de vest, prin lansarea în aprilie 2015 a primului shooter autentic bazat pe Primul Război Mondial, Verdun. După mai multe update-uri gratuite la Verdun, printre care implementarea batalionului Senegalese Tirailleurs, lansarea lui Tannenberg în februarie  2019 a extins seria pentru a include şi bătăliile de pe frontul de est.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite