România are 500.000 de gameri şi o piaţă în creştere

România are 500.000 de gameri şi o piaţă în creştere

Gamingul este o industrie în creştere în România FOTO Mediafax AFP

Faţă de anul trecut, în 2012 se estimează o creştere de 20% pentru piaţa de jocuri video originale de la noi din ţară. Astfel, gamerii din România se concentrează pe faptul că pot folosi platformele oficiale ale producătorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe aceste serverele oficiale, există beneficiul de a descărca lucruri gratis, pachete suplimentare şi există un serviciu multiplayer dezvoltat, se arată într-un comunicat al magazinului online GamesLine. 

Pe lângă grafica jocurilor,actualizările gratuite şi automate sunt elemente care avantajează jocurile originale. 
 
Astfel, în România ar exista 500.000 de persoane care sunt jucători de FIFA 12, Counter Strike, Starcraft 2 şi Dota 2. Potrivit lui Silviu Stroie, preşedintele Professional Games League, o mare parte a acestei comunităţi dedică minimum două ore pe zi unui joc. 
 
GamesLine.ro a anunţat şi creşterile de vânzări. Astfel, potrivit reprezentanţilor magazinului, din 2011 vânzările au crescut cu 60% faţă de 2010, iar prognoza pe 2012 indică un plus de 35%. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: