Razer Atheris, Razer Goliathus şi Razer Blackwidow Lite - combo de gaming pentru jucătorii care preferă portabilitatea [TECH REVIEW]

Razer Atheris, Razer Goliathus şi Razer Blackwidow Lite - combo de gaming pentru jucătorii care preferă portabilitatea [TECH REVIEW]

Războiul gamerilor i-a împărţit pe aceştia în mai multe tabere. De o parte avem jucătorii avizi de pe console, de partea cealaltă avem „PC Gaming Master Race”, după cum se autointitulează categoria. Pentru segmentul de jucători pe laptop, Razer vine cu noi soluţii portabile, de dimensiuni reduse, care încap cu lejeritate în ghiozdan.

Am avut ocazia să testez trei produse gândite pentru laptop-urile de gaming şi nu numai, o tastatură, un mouse şi un mousepad. 

Primul dintre acestea, mouse-ul, mi-a lăsat poate cea mai bună impresie dintre toate cele trei. „Şoarecele” este gândit pentru gaming, însă se aseamănă cel mai tare cu unul de laptop, prin prisma dimensiunilor foarte reduse.

Acesta este wireless şi funcţionează cu două baterii de tip AA, mouse-ul având o autonomie de 350 de ore. Precizia este şi ea „acasă”, aici vorbim de un DPI optic de 7200, unul dintre cele mai ridicate pe mouşii mobili wireless. 

De asemenea, la capitolul ergonomie Razer Atheris îşi face treaba cu brio şi se aşează foarte bine în mâna gamerului.

În ceea ce priveşte tastatura Razer Blackwidow Lite, aici vorbim despre una mecanică, al cărei sunet, însă, este ceva mai redus. În comparaţie cu o tastatură full-size mecanică, Blackwidow este semnificativ mai silenţioasă. 

Asta înseamnă că atunci când te vei juca ceva într-un spaţiu public, nu vei deranja pe taotă lumea din jur.

În plus, Blackwidow Lite este şi foarte compactă şi poate fi mutată cu uşurinţă dintr-un loc în altul. La portabilitate şi sunet redus se adaugă şi funcţia de „backlight”, însă culoarea în care sunt luminate tastele este unu alb odihnitor. Nu putem vorbi de RGB aici, deci nici de compatibilitate cu aplicaţia Razer Chroma.

În completarea tastaturii şi a mouse-ului, am utilizat un mousepad Razer Goliathus Stealth, care este foarte practic si simplu. Nu ar fi foarte multe de spus despre design, decât că este unul clasic, elegant, negru pe toată suprafaţa. 

Pracic, nu sare cu nimic în ochi. Însă îţi va oferi tot ce trebuie în ceea ce priveşte precizia pentru mouse şi este, de asemenea, şi foarte subţire, aproximativ 1,5 mm grosime.

Per total, soluţiile Razer se potrivesc foarte bine pentru gamerii aflaţi în mişcare, iar combinaţia pe care am avut-o la dispoziţie se achită cu brio de sarcini, atât de birou, cât şi de joacă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: