Primul Campionat Mondial de Fortnite va avea premii totale mai mari decât Wimbledon şi Roland Garros împreună

Primul Campionat Mondial de Fortnite va avea premii totale mai mari decât Wimbledon şi Roland Garros împreună

Fortnite a devenit rapid cel mai popular joc din lume, acesta bucurându-se de peste 120 de milioane de gameri activi, lunar. Popularitatea acestuia a explodat în ultima vreme şi urmează să vdem una dintre primele competiţii profesioniste organizate pe baza acestui joc. Surpriza uriaşă vine atunci când vorbim despre valoarea totală a premiilor în bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu mai puţin de 100 de milioane de euro vor fi puşi la bătaie pentru primul Campionat Mondial de Fortnite, suma fiind una uriaşă. Ca să îţi faci o idee, premiile totale puse depăşesc valoarea însumată a premiilor acordate sportivilor de performanţă care participă la cele mai celebre turnee de tenis din lume, şi anume Roland Garros şi Wimbledon.

Premiile însumate de la Paris şi Londra nu reuşesc să atingă valoarea de 80 de milioane de euro, astfel că putem vorbi despre valoarea sporturilor electronice ca fiind una uriaşă. Cupa Mondială de Fortnite va cuprinde mai multe etape organizate în diferite regiuni ale lumii. Ea va avea startul în a doua jumătate a anului 2019.

Toată competiţia va fi organizată de Epic Games, producătorul Fortnite, care se va ocupa de tot ce înseamnă detaliile logistice şi regulamentul de participare. Reprezentanţii companiei au declarat deja că îşi doresc ca această competiţie să fie singura oficială la nivel mondial, orgaizată în jurul acestui joc, notează publicaţia Ubergizmo.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: