PlayStation 4 Ediţie Limitată Days of Play, o consolă ieftină şi bună, care nu ar trebui să lipsească din casa nimănui [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
playstation 4 days of play

ZIlele trecute am pus mâna pe o ediţie limitată de PlayStation 4, Days of Play, acesta fiind primul meu contact mai serios cu gadget-ul produs de Sony. Încă de când aveam zece ani şi mă jucam intensiv pe un PlayStation One, am fost fascinat de console, însă PC-ul a înlocuit rapid acest trend.

În urmă cu vreo trei ani, am decis să cumpăr şi o consolă, care să vină în completarea ecosistemului de gaming, şi am ales Xbox One pentru integrarea facilă cu Windows şi pentru design-ul controller-ului. Cumva am ignorat produsele PlayStation, fără să neg calitatea acestora. Pur şi simplu, Xbox se plia mai bine pe nevoile mele. De curând, însă, mi-am cam schimbat această părere.

Cum am dechis consola PS4, după instalarea acesteia, am fost ”lovit” de meniul curat, uşor şi intuitiv, lucru care nu prea poate fi spus despre interfaţa consolei produse de Microsoft. Navigarea se face mai facil, iar controller-ul, deşi în continuare clasat sub cel de Xbox, în opinia mea, este mai bun decât a fost descris de anumiţi critici de-a lungul timpului. Experienţa de utilizare mi-a oferit un suflu nou, proaspăt, care dispăruse de mult pe consola rivală.

Design-ul Days of Play este unul foarte plăcut ochiului, albastru, care apare atât pe consolă, cât şi pe controllere. Atunci când am deschis cutia am fost plăcut impresionat de faptul că acest PS4 vine din start cu două unităţi de control, spre deosebire de majoritatea bundle-urilor vândute la retailerii autohtoni. Consola nu este cu nimic diferită la interior de un simplu PS4 Slim, însă schema de design face toată diferenţa, din punct de vedere vizual.

PS4 Days of Play este disponibilă la preţul de 1400 de lei, ceea ce este decent, având în vedere că obţii şi două controllere în acest preţ. Promoţia mai durează până pe 18 iunie, astfel că ar trebui să te grăbeşti dacă vrei să treci la consola produsă de Sony. Specificaţiile tehnice mai includ 500 de GB spaţiu de stocare, ceea ce ar trebui să fie suficient, în funcţie de cât de multe jocuri vrei să încerci. În plus, consola este compatibilă şi cu sistemul PlayStation VR, unul pe care am avut ocazia să îl testez şi care m-a impresionat foarte mult. Acesta poate fi cumpărat separat şi instalat ulterior, însă experienţa merită cu adevărat.

dualshock4

În ceea ce priveşte jocurile, Sony ne-a obişnuit în ultima vreme cu exclusivităţi care ar trebui să pună pe gânduri multă lume, printre care amintim God of War, Detroit: Becoming Human sau chiar următorul Spiderman, care va fi lansat lunile următoare. Chiar dacă am fost foarte multă vreme avocatul Xbox, experienţa PlayStation mi-a arătat că există viaţă şi după consola Microsoft şi, cel puţin atunci când vine vorba de România, Sony oferă mult mai multe opţiuni pentru gamerii locali.

Xbox One vs PlayStation 4

Concluzia după o săptămână de utilizare a celor două console, în paralel, devine din ce în ce mai clară. Fiecare are atuurile sale, şi nu voi rezolva acum o polemică veche de ani de zile doar cu ajutorul a câtorva cuvinte mai bine sau mai puţin bine plasate. Cele mai importante două criterii care trebuie luate în calcu atunci când ajungi în magazin şi trebuie să alegi sunt exclusivităţile şi ecosistemul de prieteni. Trebuie să ai cu cine să te joci, în primul rând, şi să nu plângi după exclusivităţile rivalului. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite