Mouse de gaming ASUS ROG Gladius 2: gata de luptă! [TECH REVIEW]

Mouse de gaming ASUS ROG Gladius 2: gata de luptă! [TECH REVIEW]

FOTO Adrian Pogîngeanu

De la primul contact îţi dai seama că ASUS ROG Gladius 2 e un dispozitiv de top. Cutia, firele, care vin separat în pungă textilă, şi mouse-ul propriuzis sunt din materiale de foarte bună calitate. Suprafaţa închisă, mată, îl fereşte de amprente şi de praf.

Ştiri pe aceeaşi temă

Design ergonomic, cascadă de lumini şi nuanţe, toate comenzile răspund instant, dar nu văd o diferenţă clară de viteză şi stabilitate între al meu, un no-name vechi de 3 ani şi acest ASUS ROG Gladius 2. Ce e de făcut? 

Caut pe net şi găsesc softul care-ţi permite să-i modifici setările. Aloc comenzi pe butoane, schimb culori, modific dpi, salvez şi deja e altă viaţă. 

Joc COD: WW2 Multiplayer, divizia Mountain, folosesc o carabină standard cu lunetă şi, după câteva meciuri, fac upgrade la armă. Aşez ţinta rapid pe capetele adversarilor şi medaliile curg: Headshot, One shot one kill, Three kills in a row etc.

Specificaţii

Mouse optic negru pe fir, rezoluţie maximă 12.000 dpi, şapte butoane. Sub butoanele click stânga şi click dreapta găseşti comutatoare OMRON, care rezistă conform producătorului taiwanez la 50 de milioane de click-uri. E iluminat RGB pe logo, pe dedesubt şi pe rotiţa de scroll. Dimensiunile sunt 126 x 67 x 45 mm, greutate de 110 gr. Parte a colecţiei ROG (Republic of Gamers), Gladius 2 e compatibil Asus Aura Sync, adică poţi să-ţi sincronizezi toate componentele Asus să lumineze în aceleaşi nuanţe. 

Dispunerea butoanelor: deasupra avem clasicele ”click” stânga şi dreapta, rotiţa de scroll şi un buton pentru schimbarea setărilor dpi. Lateral stânga găsim două butoane care au funcţia de back and forward, butonul de sub ele, ca şi cel de sus, de lângă rotiţă, schimbă dpi. Schimbarea dpi pe buton se face doar în două moduri, pentru mine e suficient, dar poate cineva mai pretenţios ar putea fi nemulţumit. Sub mouse sunt 4 picioruşe din teflon, care alunecă bine pe orice mousepad şi un buton de blocare-deblocare a firului.

În cutie găseşti mouse-ul, o pungă textilă cu două fire, unul de 2 m şi unul de 1 m, manual de folosire, 2 comutatoare OMRON de rezervă şi un abţibild cu emblema Asus. Tutorial aici despre cum se schimbă comutatoarele OMRON, pe care le găseşti în pachet lipite de cartea tehnică. Cele de rezervă au o durată mai scurtă de viaţă, de circa 20 de milioane de click-uri.

Ar fi multe de povestit, dar să ne înţelegem, mouse-ul are nişte capabilităţi care îţi potenţează capacităţile, nu joacă în locul tău. Dacă te mişti încet, te poziţionezi greşit, n-ai o strategie clară asupra partidei, nu va câştiga pentru tine. Aşa că nu fi NOOB. Bagă nişte cofeină, stinge lumina, pune-ţi căştile şi GG cu ASUS ROG Gladius 2!

 

 

citeste totul despre: