Half-Life este unul din cele mai cunoscute jocuri pe computer, care a fost şi un game-changer la vremea lui (1998). Este unul din cele mai titrate şi premiate jocuri în categoria first-person shooter şi a influenţat următoarele jocuri din această categorie. 
  
 Eu personal l-am jucat prin 2000 şi într-adevăr a fost unul din cele mai frumoase şi interesante jocuri pe care am pus mâna până acum. Trei zile am stat lipit de computer, luând pauze doar de somn şi mâncare. Am jucat şi sequel-urile "Half-Life: Opposing Force" şi "Half-Life: Blue Shift", ca şi partea a două din Half-Life: Half-Life 2 (2004). 
  
 Folosing engine-ul Half-Life jocul "Counterstrike", un multiplayer foarte apreciat de gamerii din lumea întreagă, s-a născut. Numai eu şi prietenii mei din acea vreme ştim câte ore am pierdut jucând Counterstrike. 
  
 Aici aveţi mai multe detalii despre jocul original Half-Life http://en.wikipedia.org/wiki/Half-Life_(video_game) cât şi despre Counterstrike http://en.wikipedia.org/wiki/Counter-Strike
 
În 2004 o echipă de doi dezvoltatori voluntari s-au oferit să refacă jocul original folosind tehnologiile mai moderne. Nu doar au reprodus jocul dar au încercat să şi îmbunătăţească gameplay-ul acolo unde cel original era deja depăşit. Această echipă s-a mărit dea-lungul anilor ajungând la 40 de programatori şi designeri, toţi voluntari. Bineînţeles, cum se întâmplă când oamenii fac voluntariat, echipa s-a lovit de dificultăţi materiale dar mai ales de natura umană (ambiţie, rivalităţi) şi se credea că până la urmă noul joc nu va mai fi lansat. 
 Însaşi firma creatoare a orginalului, Valve Software, a susţinut că e nerăbdătoare să vadă rezultatul muncii celor 40 de dezvoltatori, ceea ce înseamnă, că cel puţin legal, această echipă nu a avut probleme de copyright şi încălcare a proprietăţii intelectuale. 
  
 În 2005 au lansat un video teaser al jocului pe care-l puteţi urmări mai jos. 
  
 Noul joc "Black Mesa" oferă între 8-20 ore de gameplay, ceea ce pentru un joc care e oferit gratis nu e rău deloc. 
 L-am downloadat azi şi intenţionez să-l joc, de data asta nemaincercand să stau pe el tot în 3 zile continuu. 
  
 De aici se poate downloada jocul "Black Mesa": 
 - http://release.blackmesasource.com/pages/download_manager.html (jocul are 3,8 GB, deci pregătiţi-vă  de aşteptat dacă nu aveţi conexiune bună la Internet) 
  
 Aveţi şi varianta "torrent" care asigură un download mai rapid (mie mi-a luat cam jumătate de oră, trei sferturi de oră). Acest torrent se poate folosi cu programe care înţeleg ce sunt torrentele, cum ar fi uTorrent http://www.utorrent.com.
 
 
IMPORTANT
Ca jocul să funcţioneze e nevoie să instalaţi întâi software-ul de la Steam: http://store.steampowered.com/about/ (şi să va deschideţi un cont) 
După aceea instalaţi Black Mesa, apoi restartaţi Steam şi veţi găsi jocul în lista. 
 
 
Site-ul oficial al jocului e aici: http://release.blackmesasource.com
 
Bine aţi revenit la Black Mesa Research Facility! 
Spor la joc! Dar nu exageraţi!
 

Cel mai recent trailer al jocului: