Microsoft ar putea cumpăra două dintre cele mai mari studiouri de jocuri din lume

Microsoft ar putea cumpăra două dintre cele mai mari studiouri de jocuri din lume

Microsoft are o divizie de gaming destul de dezvoltată, mai ales pe partea de console de jocuri, acolo unde se bate de la egal la egal cu Sony de ani buni. Dacă la hardware stă bine, gigantul american ar vrea să investească şi în partea software. Şi deja există două nume extrem de importante pe lista de achiziţii a companiei din Seattle.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unor surse din piaţă, bugetul Microsoft pus deoparte pentru efortul pe partea de gaming este de 130 de miliarde de dolari. Cu aceşti bani, compania americană vrea să cumpere Electronic Arts şi Valve, două studiouri imense, cu o bază de fani extrem de mare. Vorbim aici de francize precum FIFA, Need for Speed, Half-Life sau de platforma Steam.

În plus, pe lângă Valve sau EA, Microsoft ar mai putea cumpăra şi compania PUBG Corp, studiul care se află în spatele hitului anului trecut, PlayerUnknown's Battlegrounds. Toate eforturile sunt făcute de compania americană pentru a se asigura ca va dispune pe viitor de suficient de mult conţinut exclusiv pentru a putea acapara piaţa consolelor de jocuri.

Rămâne de văzut dacă gigantul de pe Coasta de Vest a Statelor Unite va face eforturi serioase în acest sens. Zvonurile au început să apară odată cu instalarea unui nou director la departamentul de gaming, în persoana lui Phil Spencer.

citeste totul despre: