La două săptămâni după lansare, Guild Wars 2 este ameninţat de hackeri

La două săptămâni după lansare, Guild Wars 2 este ameninţat de hackeri

Guild Wars 2 este un joc multiplayer care se desfăşoară în lumea mitică a Tyriei

Hackerii chinezi au iniţiat o campanie pentru compromiterea a milioane de conturi online ale jucătorilor de Guild Wars 2. S-ar putea ca 11.000 de conturi să fie ameninţate.

Ştiri pe aceeaşi temă

ArenaNet, unul dintre dezvoltatorii jocului, i-a avertizat pe jucători asupra posibilităţii compromiterii. Ei le-au sugerat jucătorilor să-şi schimbe numele şi parola şi să le face mai greu de detectat.

Guild Wars 2 a fost lansat abia acum două săptămâni. Jocul îi lasă pe pasionaţi să se lupte în lumea mitică din Tyria, iar jocul multiplayer le permite jucătorilor să recreeze atmosfera războaielor de altădată.

Creatorii jocului au declarat că hackerii încearcă să acceseze conturile jucătorilor, folosind informaţii preluate de pe forumuri unde se discută jocul sau de pe site-urile fanilor. „Trebuie să folosiţi o parolă puternică şi unică, pe care nu aţi mai folosit-o nicăieri în altă parte, au avertizat cei de la ArenaNet.

Jucătorii au fost deja contactaţi în momentul în care contul lor a fost accesat de la o altă adresă IP decât cea originală.

Nu vorbim în acest caz doar despre un interes de joc. Conturile de Guild Wars 2 pot fi valoroase deoarece conţin bunuri virtuale pe care reuşesc să le strângă jucătorii. De asemenea, unii oameni îşi doresc mai multe profiluri false, deoarece mai multe personaje înseamnă mai multă valoare şi mai mulţi bani virtuali.

ArenaNet a declarat că toate conturile compromise au fost refăcute, iar jucătorii nu sunt în pericol. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: