La Comic Con 2016 îi poţi vedea pe românii care creează jocuri în 24 de ore

La Comic Con 2016 îi poţi vedea pe românii care creează jocuri în 24 de ore

Cum arată o sesiune game jam la studioul Amber.

Studioul de jocuri video Amber organizează la Comic Con 2016 un game jam despre care susţine că va fi cel mai îndrăzneţ. Ce îl scoate în evidenţă?

Ştiri pe aceeaşi temă

La Comic Con 2016, Amber Studio îşi propune să demonstreze printr-un game jam că un joc poate trece în doar câteva ore de la stadiul de idee la un prototip viabil. Game jam-ul pe care Amber îl organizează la Comic Con, în cadrul ESL Arena, va reuni atât studenţi de la Politehnica, Arte şi Cibernetică, dar şi grafic designeri sau art directori din agenţii de publicitate sau tineri programatori.

Amber Studio va contribui cu resursele necesare – profesionişti în domeniu şi know-how – pentru a facilita dezvoltarea jocurilor, construite cu ajutorul participanţilor. Vor participa şase echipe, formate în urma unui proces gândit de organizator. Fiecare echipă va fi alcătuită dintr-un programator, un creativ şi un art designer şi un mentor din partea Amber. Cei care doresc să se încrie la game jam-ul Amber o pot face cu o echipă deja formată sau independent.

Timpul redus de dezvoltarea a jocurilor are ca scop stimularea creativităţii şi valorificarea abilităţilor echipelor participante, care se pot confrunta cu probleme complexe pe parcursul competiţiei. Tema game jam-ului va fi anunţată cu puţin timp înainte ca echipele să înceapă să lucreze. La final, jocurile vor fi prezentate pe scenă, în faţa spectatorilor. Cei care doresc să se înscrie la game jam-ul organizat de Amber trebuie să completeze formularul disponibil pe pagina amberstudio.com, secţiunea #AMBERJAM.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările