Jocurile pe calculator au fost ridicate la rang de sport, iar participanţii la competiţiile internaţionale vor primi medalii recunoscute oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dota 2 competitie gaming

SEA Games 2019 este primul eveniment la nivel mondial în cadrul căruia jocurile electronice sunt recunoscute ca un sport medaliat oficial.

În plus, producătorul de produse de gaming Razer a anunţat că va fi partenerul oficial pe partea de sporturi electronice al evenimentului 2019 Southeast Asian Games (SEA Games) o competiţie sportivă internaţională la care participă reprezentanţi ai 11 ţări.

Sporturile electronice recunoscute oficial ca sporturi medaliate

O delegaţie Razer condusă de preşedintele companiei, Min-Liang Tan s-a întâlnit în multiple rânduri cu Comitetul Filipinez de Organizare a Jocurilor SEA şi cu Comitetul Olimpic Filipinez pentru a ajunge la o înţelegere privind acest obiectiv.

La ora actuală sporturile electronice reprezintă o opţiune de divertisment şi o aspiraţie de carieră pentru tineret, în special pentru membrii generaţiei „millennials”. Există peste 2,3 miliarde de jucători la nivel global, iar 71% dintre „millennials” se mândresc cu faptul că sunt gameri.

Conform unor estimări, audienţa sporturilor electronice la nivel global va ajunge la 276 de milioane de indivizi până în 2022, iar industria esports va depăşi un miliard de dolari anul următor.

Includerea sporturilor electronice în rândul sporturilor medaliate în mod oficial reprezintă un pas important în legitimizarea gamingului profesionist ca sport recunoscut la nivel mondial, adresându-se astfel unei noi generaţii de fani ai gamingului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite