Jocul „Dead Island: Riptide“, creat în Germania, dar interzis de nemţi

Jocul „Dead Island: Riptide“, creat în Germania, dar interzis de nemţi

Jocul „Dead Island: Riptide“ va fi lansat în 2013. FOTO All Things Xbox

Jocul „Dead Island: Riptide“ este dezvoltat parţial în Germania, dar acesta a fost interzis pe piaţa din această ţară. Asta din cauza legislaţiei stricte care reglementează distribuţia de materiale de divertisment. Iar producătorul a spus că nu are pregătită nici o versiune cenzurată.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este ciudat să ai unul dintre cele mai de succes jocuri din ultimii ani, dar nimeni din ţara ta să nu ştie de el“, a declarat Sebastian Reichert, unul dintre oamenii responsabili de design-ul jocului, conform „Polygon“. Motivul pentru care jocul are interzis la vânzare este acela că nu trebuie să conţină acte de violenţă la adresa caracterelor asemănătoare omului. De asemenea, este interzisă mutilarea cadavrelor. Iar în joc fix despre asta este vorba, uciderea armatelor de zombie în special prin împuşcarea lor în cap.

Reichert a mai spus că ei nu au dezvoltat jocul pentru a se concentra pe mutilarea cadavrelor, dovadă că au instituit pedepse pentru cei care fac asta. „Pedepsim jucătorii dacă fac asta, arma li se va defecta, dacă se apucă să taie şi să înjunghie cadavre“, a spus acesta. Producătorul este însă intrigat de cum alte jocuri au putut intra la vânzare, cum ar fi „Gears of War 3“, dar „Riptide“ este interzis.

„Inamicii din «Gears of War 3» sunt umanoizi şi poţi să-i ucizi în multe moduri cu multe arme. Mai ales aruncătorul de flăcări este violent, intră în corp, apeşi pe trăgaci şi inamicul arde. Şi ăsta e în magazine“, a mai declarat Reichter.

Jocul „Dead Island: Riptide“ va fi lansat pe 26 aprilie 2013. Prima dată va sosi în Statele Unite ale Americi şi Europa. Europa, se înţelege, fără Germania. Poate că producătorul va reuşi, până în primăvara anului viitor, să îşi vândă jocul şi aici. Însă Reichter este optimist cu privire la faptul că jucătorii, foarte probabil, vor obţine jocul şi-l vor juca ilegal.

citeste totul despre: