Halo 4 şi Black Ops 2 sunt noii lideri ai pieţei jocurilor video cu vânzări record

Halo 4 şi Black Ops 2 sunt noii lideri ai pieţei jocurilor video cu vânzări record

Halo 4 este disponibil pentru Xbox 360.

Piaţa jocurilor video este în scădere de aproape un an, dar asta nu înseamnă că nu există şi câştigători. Halo 4, de la Microsoft, şi Black Ops 2, de la Activision, sunt cele mai impunătoare titluri ale toamnei. Şi după istoricul versiunilor precedente, şi primele date, lupta nu va fi uşoară.

Ştiri pe aceeaşi temă

La o zi după ce Halo 4 a fost lansat, Microsoft a confirmat că jocul a contabilizat 220 de milioane de dolari în vânzări. Astfel, Halo 4 a bătut filmele „Harry Potter şi talismanele morţii: Partea a doua“ - 169 de milioane de dolari în primul weekend şi „The Avengers“ care a avut încasări de peste 200 de milioane de dolari, notează „All Things D“.

Iar Halo 4 este vândut, deocamdată, exclusiv pentru Xbox 360, consola Microsoft, la un preţ de 60 de dolari. Franciza Halo a generat până acum un profit de aproximativ 3,4 miliarde de dolari, devenind una dintre cele mai populare platforme de divertisment din lume. În continuare estimările sunt că Halo 4 va ajunge la vânzări de 300 de milioane de dolari în prima săptămână.

Şi Halo 4 a mai doborât recordul de cei mai mulţi jucători activi, cu peste patru milioane în primele cinci zile. Aceştia au petrecut un timp de peste 31 de milioane de ore jucând Halo 4. Iar franciza a adunat astfel peste cinci miliarde de ore de joc.

Halo 4 a stabilit recorduri noi, dar nici concurenţa nu este departe

Principalul rival pentru Halo 4 este Call of Duty: Black Ops 2, lansat pe 13 noiembrie. Spre deosebire de jocul celor de la Microsoft, titlul Activision este disponibil pentru PC-urile cu Windows şi consolele PlayStation 3 şi Xbox 360. Şi urmează, spre finalul lunii, să fie lansat pentru consola Wii U de la Nintendo.

Pentru Black Ops 2 nu au fost publicate încă datele oficiale, însă cei de la GameStop au afirmat că s-au vândut mai mult de un milion de copii. Jocul are un preţ de 60 de dolari în Statele Unite ale Americii ceea ce înseamnă că a ajuns la vânzări de 60 de milioane de dolari. Dar GameStop nu este singurul magazin de unde poate fi cumpărat Black Ops 2, de aceea suma finală poate să fie mult mai mare.

UPDATE

Activision a publicat datele oficiale. Black Ops 2 a avut încasări de 500 de milioane de dolari în 24 de ore, ceea ce înseamnă că s-a vândut de două ori mai bine decât Halo 4.

Mai mult, Black Ops 2 a adunat mai multre precomenzi decât Modern Warfare 3, jocul de succes al anului trecut. Iar analistul Michael Olson al companiei Piper Jaffray a estimat cifrele totale de vânzări în primele 24 de ore la peste 6,5 milioane de exemplare, scrie „Bloomberg“. Astfel, venitul total ar fi de aproximativ 400 de milioane de dolari.

Cel mai de succes titlu Activision, în materie de vânzări, a fost Modern Warfare 3. Jocul a depăşit anul trecut succesul filmului Avatar şi generat venituri de peste un miliard de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: