Google oferă noi detalii despre serviciul său de streaming de jocuri video, Stadia

Google oferă noi detalii despre serviciul său de streaming de jocuri video, Stadia

FOTO via Getty Images North America

Gigantul american a updatat secţiunea de informaţii legate de Stadia, serviciul de streaming de jocuri video pe care îl va lansa în cursul acestui an, oferind noi detalii despre multiplayer, controller şi dispozitivele mobile pe care va funcţiona serviciul la lansare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai important lucru din acest nou update este reprezentat de confirmarea faptului că cei care vor achiziţiona jocuri prin Stadia nu vor pierde accesul la acestea, chiar dacă distribuitorul va decide la un moment dat retragerea de pe platforma de streaming. ”Cu excepţia unor circumstanţe neprevăzute, Stadia va încerca să păstreze orice titlu cumpărat anterior gata de joc” menţionează acum secţiunea de FAQ a serviciului.

În plus, compania a confirmat şi faptul că Stadia va oferi suport pentru multiplayer, inclusiv local - jucătorii vor putea folosi până la patru controllere Stadia pentru acest lucru.

Controller-ul va putea fi conectat fie prin Wi-Fi, fie printr-un cablu USB, la un telefon, o tabletă sau un PC. De menţionat că portul controller-ului este de tip USB-C.

Stadia va oferi suport pentru gameplay pe mobil numai pe telefoanele din gama Pixel 3 pentru început, în timp ce suportul pe tabletă va fi disponibil numai pentru dispozitive care rulează Chrome OS. Google spune însă că lucrează la compatibilitatea cu alte dispozitive, deşi nu se cunoaşte încă dacă platforma va oferi şi suport pentru VR. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: