FOTO Consola Microsoft Xbox 720, în vremea celor 8: procesor cu 8 nuclee, RAM de 8 GB şi placă grafică la 800 MHz

FOTO Consola Microsoft Xbox 720, în vremea celor 8: procesor cu 8 nuclee, RAM de 8 GB şi placă grafică la 800 MHz

Un design concept pentru Xbox 720. FOTO bostinno.com

Xbox 720 mai are câteva luni până va fi în centrul atenţiei, dar dotările sale au ajuns deja în „mâinile“ Internetului. Procesorul este unul cu 8 nuclee, iar memoria RAM nu se lasă mai prejos. Veştile sunt bune şi pentru Sony PlayStation 4.

Site-ul „VGleaks“ s-a lăudat pe Twitter că are detalii despre următoarele console Sony şi Microsoft, iar acum a început să publice informaţiile. Xbox 720 este prima care îşi prezintă dotărie şi nu sunt deloc de neglijat. 

 

Platforma Xbox 720 poartă numele de cod Durango. Procesorul este pe arhitectură x64, cea mai nou implementată, are 8 nuclee tactate la 1,6 GHz şi memoria RAM va fi de 8 GB. Placa video va avea 64 de nuclee la o frecvenţă de 800 MHz fiecare, iar stocare se va face atât pe hard disk, cât şi pe Blu-ray. Conectarea la Internet este asigurată clasic, prin cablu, sau prin WiFi. Mai mult detalii tehnice, pentru cei interesaţi, sunt disponibile pe site-ul în cauză.

Orbis, adică Sony PS4, va fi dezvăluit în următoarele săptămâni. Cele două modele de console vor fi prezentate, cel mai probabil, la convenţia E3 în iunie, iar lansarea propriu-zisă va fi amânată până în toamnă, notează „BGR“. Cât despre preţ, acesta este estimat între 350 şi 400 de dolari, informează aceeaşi sursă. 

Rămâne de văzut, odată ajunse pe piaţă aceste modele, cât de bine se descurcă în lupta contra consolelor portabile ca Nvidia Shield, Razer Edge sau Wii U şi contra smartphone-urilor şi tabletelor, dispozitive pe care a crescut cel mai mult consumul de jocuri video. Mai mult, vor avea de înfruntat şi Steam Box de la creatorul de jocuri şi furnizor de asemenea prin platforma Steam.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: