Din ce în ce mai mulţi părinţi îşi trimit copiii în centre de dezintoxicare din cauza dependenţei de Fortnite, cel mai popular joc video al momentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via BBC
FOTO via BBC

Jocurile video au fost privite mereu ca un mijloc de divertisment interactiv, potrivit pentru orice vârstă. Însă ce se întâmplă atunci când cei care se joacă pe calculator sau consolă devin dependenţi de această activitate, mai ales atunci când vârsta lor este foarte fragedă?

Fortnite este jocul care a făcut cele mai multe furori în ultimul an, devenind rapid cel mai descărcat şi mai jucat titlu din lume. 

Însă, la fel cum a mai fost cazul în trecut şi cu alte jocuri online extrem de populare, precum World of Warcraft, acesta a început să creeze şi probleme mai puţin plăcute, mai ales pentru părinţii ai căror copii au devenit dependenţi de Fortnite.

Un raport întocmit de Bloomberg explică pe larg situaţia în care au ajuns unii copii, citând psihologi şi experţi care cataloghează această dependenţă de jocuri video ca pe una de substanţe interzise sau de alcool.

„Acest joc este precum heroina”, a spus Lorraine Marer, psiholog britanic, despre Fortnite, iar asta ar trebui să ne dea serios de gândit, mai ales celor care nu prea iau în serios jocurile pe calculator.

În urmă cu doar un an, OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a catalogat dependenţa de jocuri video ca fiind o afecţiune psihică reală şi cât se poate de serioasă, ea fiind descrisă ca acea stare în care intră gamerii atunci când încep să se neglijeze pe ei înşişi, ignorând activităţile obişnuite de zi cu zi.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite