Concert simfonic în Bucureşti pentru împătimiţii de jocuri video

Concert simfonic în Bucureşti pentru împătimiţii de jocuri video

Game Heroes este un concert care reuneşte compozitori din toate colţurile lumii, universul jocurilor video şi oameni din industria de game development din România. Concertul va avea loc pe data de 04 mai 2018, la Sala Radio, începând cu ora 19:00.


Game Heroes va aduce la viaţă titluri populare precum Super Mario Bros, Angry Birds, Bioshock 2 sau Chrono Cross prin intermediul compoziţiilor muzicale.

Evenimentul îşi propune să facă cunoscut şi în România concertele cu muzică din jocuri video susţinute de o orchestră simfonică, un concept bine cunoscut la nivel global. Game Heroes constă în interpretarea lucrărilor muzicale a şapte compozitori care colaborează cu companii şi studiouri de jocuri cunoscute la nivel internaţional. Concertul va fi susţinut de către Orchestra Naţională Radio şi va fi condus de dirijorul Ştefan Geiger.

Ştefan Geiger este co-fondatorul şi preşedintele comitetului de jurizare a German Game Music Award, un concurs realizat în colaborare cu Radio Bremen, care oferă o platformă de comunicare pentru tinerii compozitori, realizatori de proiecte muzicale pentru jocuri video.

Din 2016, el este dirijor titular al Orchestrei Simfonice Parana, iar de-a lungul timpului a lucrat cu orchestre precum Schleswig-Holstein Festival Orchester, Ensemble Resonaz, Würzburger Philharmoniker, Nürnberger Symphoniker, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Orchestra Filarmonică de Stat Transilvania, Orchestra Română de Tineret şi multe altele.

Programul complet al concertului:

Lucrări originale:
Benny Oschmann - THE RAVEN - LEGACY OF A MASTER THIEF. OVERTURE
Ari Pulkkinnen - ANGRY BIRDS
Garry Schyman - BIOSHOCK 2.SUITE
Koji Kondo - SUPER MARIO BROS MEDLEY/ live gaming cu MALTERNATIV)
Yasunori Mitsuda - CHRONO CROSS. SUITE

Lucrări noi pentru trailere de jocuri video, realizate de tineri compozitori:
Konstantin Kemnitz/Dominik Schuster - THE LEGEND OF ZELDA: SKYWARD SWORD
Robin Becker / Levente Kovacs - SUPER MARIO 3D WORLD
Bogdan Pintilie /Ionuţ Teodorescu /Victor Filip – DREAMS

Oportunităţi pentru tinerii compozitori

În cadrul evenimentului Game Heroes va avea loc şi un concurs dedicat tinerilor compozitori. Concurenţii sunt Bogdan Pintilie, Ionuţ Teodorescu şi Victor Filip care au fost selectaţi în urma unui workshop de compoziţie muzicală cu tematică din jocuri video, în noiembrie 2017, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Workshop-ul a fost condus de compozitorul german Dominik Schuster, câştigătorul ediţiei German Game Music Award 2012. Dominik Schuster şi dirijorul Ştefan Geiger au selectat cele trei lucrări finaliste.