CES 2020: Razer se avântă în lumea curselor cu un concept de simulator de racing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razer E-Racing Simulator

Razer a venit la CES pregătită să impresioneze gamerii, cu un nou sistem desktop adresat acestora, un controller pentru mobil şi, piesa de rezistenţă, un concept de simulator de curse.

În cadrul standului Razer de la CES, vizitatorii au fost invitaţi să descopere o experienţă de gaming bazată pe folosirea tehnologiei cloud, inclusiv o avanpremieră a implementării soluţiei NVIDIA GeForce NOW.

Razer Kishi

Compania a prezentat în Las Vegas Razer Kishi, un controller universal (compatibil cu iOS şi cu Android) conceput în mod special pentru cloud-gaming, respectiv Razer Sila 5G Home Router, primul router 5G dezvoltat în special pentru gameri.

Razer Kishi este bazat pe forma compactă şi ergonomică a Razer Junglecat, şi oferă butoane analog, precum şi thumbstick-uri precise pe ambele părţi. Designul este conceput în parteneriat cu Gamevice şi permite amplasarea smartphone-ului în mijlocul controller-ului, fiind compatibil cu o sumedenie de dispozitive.

Razer Kishi

Controller-ul are atât un port USB-C, cât şi un Lightning, amplasate lângă porturile de alimentare care permit încărcarea sa în timpul folosirii. Razer Kishi este compatibil cu majoritatea jocurilor de Android şi iOS care oferă suport pentru folosirea unui controller mobil, şi va fi disponibil în lunile următoare.

Razer Sila 5G

Conceptul Razer Sila 5G Home Router reprezintă un dispozitiv de reţelistică ce oferă viteze sporite, cu latenţe mici atât în condiţii de utilizare staţionare, cât şi în scenarii mobile, datorită tehnologiei Razer FasTrack.

Tehnologia Razer FasTrack reprezintă o funcţie QoS (quality of service) inteligentă, care se adaptează în mod continuu, oferind prioritate în accesarea lăţimii de bandă pentru conexiunile aplicaţiilor şi dispozitivelor de gaming şi streaming. Modul de funcţionare ”Gaming Mode” asigură sesiuni de gaming online fără întreruperi.

Razer Sila 5g

Razer Sila 5G Home Router permite prioritizarea dispozitivelor precum consolele Xbox sau sistemele desktop, fiind proiectat să optimizeze performanţele serviciilor de tip cloud-gaming. Prin intermediul unei aplicaţii, utilizatorii vor putea alege care sunt dispozitivele sau chiar aplicaţiile care vor beneficia de prioritate.

Razer Tomahawk

În parteneriat cu Intel, Razer a prezintat Razer Tomahawk Gaming Desktop – primul sistem desktop cu adevărat modular, bazat pe carcasa compactă Razer Tomahawk N1.

Carcasa de aluminiu a Razer Tomahawk este completată de ferestre din sticlă securizată, amplasate în lateral. Design-ul încorporează şi un spaţiu de ventilare amplasat în partea superioară a carcasei, suficient pentru a asigura temperaturi de funcţionare optime. Partea din spate se bazează pe un mecanism ce permite accesul facil la interior, fără să fie nevoie de folosirea unor unelte.

Sistemul va încorpora un procesor Intel Core-i9, 64GB de memorie RAM DDR4 şi o placă grafică NVIDIA GeForce RTX 2080. Atât modulele RAM, cât şi cele SSD conectate la placa NUC pot fi extinse după placul utilizatorilor. Mai mult, atât placa grafică cât şi cea NUC pot fi înlocuite.

Razer Tomahawk desktop

Razer Tomahawk Gaming Desktop va fi disponibil în prima jumătate a anului 2020. Carcasa Tomahawk N1 va fi disponibilă şi ca produs de sine stătător, pentru cei care doresc să-şi construiască propriul sistem.

Razer E-Racing Simulator

Conceptul rulează jocul Project CARS Pro şi se doreşte a fi o avanpremieră a felului în care evoluează competiţiile de eracing, şi a fost realizat în colaborare cu alte companii cu experienţă în domeniul simulatoarelor de curse.

Rezultatul colaborării este un simulator care garantează o experienţă nemaiîntâlnită datorită sistemului de proiecţie cu unghi de 202 grade, a platformei hidraulice, a controlului 100% manual şi a volanului care include şi un schimbător de viteze cu padele.

Carcasa simulatorului este construită din materiale rezistente, ce găzduiesc un nucleu confecţionat manual şi proiectat ca un sistem modular avansat, ce permite implementarea mai multor scenarii de simulare.

Nucleul sistemului este amplasat pe o platformă hidraulică ce foloseşte două elemente de acţionare în combinaţie cu un mecanism de control, făcând astfel posibilă simularea profesională nu doar a diferitelor tipuri de teren, dar şi a forţelor G la care este supus pilotul.

Sistemul de proiecţie Real surround conceput de Simpit presupune folosirea a două proiectoare Full-HD, ce redau imaginea pe o suprafaţă de proiecţie specială de culoare neagră şi cu o diagonală de 128 de ţoli. Astfel, pe lângă unghiul vizual de 202 grade, sistemul oferă culori vii cu nuanţe veridice de negru.

Controlul se realizează prin volanul conceput de Fanatec, confecţionat din aluminiu anodizat şi fibră de carbon, acesta fiind îmbrăcat în piele fină. Volanul include şi padele magnetice şi butoane ajustabile ce au rolul de a schimba vitezele şi de a oferi acces la diferitele funcţii de asistenţă pe timpul şofatului. Sistemul de control este completat de cele trei pedale de acceleraţie, frână şi ambreiaj. Scaunul folosit redă forţele gravitaţionale ce acţionează asupra pilotului printr-un sistem complex de presiune, simulând astfel nu doar acceleraţia, dar şi efectele curbelor strânse.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite