Jocul Black Ops 2 depăşeşte estimările iniţiale. A avut vânzări de 500 de milioane de dolari în 24 de ore

Jocul Black Ops 2 depăşeşte estimările iniţiale. A avut vânzări de 500 de milioane de dolari în 24 de ore

Black Ops 2 este cel mai nou titlu al francizei Call of Duty.

Activision a publicat datele despre vânzările Black Ops 2. Ultimul titlu din seria Call of Duty a generat vânzări de 500 de milioane de dolari în primele 24 de ore de la lansare. Astfel, Black Ops 2 a surclasat Halo 4, competitorul direct, care n-a adunat decât 220 de milioane de dolari, scrie „CNet“.

Black Ops 2 a fost lansat pe 13 noiembrie, iar primele date despre succesul jocului au venit de la GameStop, confirmând vânzări de un milion de unităţi. Iar estimările indicau vânzări în primele 24 de ore de aproximativ 400 de milioane de dolari. Acestea au fost depăşite şi au depăşit şi Halo 4, noul joc de la Microsoft. 

Cei de la Activision au afirmat că este cea mai mare lansare a anului din domeniul divertismentului. Şi este al patrulea an consecutiv în care acest titlu neoficial revine Activision. Succesul de anul trecut s-a numit Modern Warfare 3 şi a depăşit filmul Avatar la încasări, cu un total de peste un miliard de dolari.

Compania a mai spus că încasările totale ale francizei Call of Duty au depăşit succese de Hollywood ca Star Wars sau Harry Potter.

O parte din succesul Black Ops 2 se datorează şi faptului că este disponibil pe toate marile platforme. Microsoft a preferat ca Halo 4 să fie, la început, o exclusivitate pentru Xbox 360. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: