Apple a eliminat Fortnite din App Store

Apple a eliminat Fortnite din App Store

Fortnite în App Store. FOTO Shutterstock

Apple a eliminat din App Store jocul de tip battle royale Fortnite, produs de Epic Games, după ce joi, 13 august, dezvoltatorul a introdus propriul său sistem de plată în aplicaţie, care a ocolit taxa de 30% a Apple.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia marchează o escaladare semnificativă a rupturii dintre Epic şi una dintre cele mai dominante pieţe de software mobil din lume. De asemenea, vine într-un moment neprielnic pentru Apple, întrucât producătorul de iPhone navighează printre problemele antitrust cu privire la mişcările sale din App Store şi regulile pe care le impune anumitor dezvoltatori. Epic şi-a implementat propriul sistem de plată şi în versiunea Android a Fortnite, însă Google nu a luat încă nici o măsură.

Apple a spus într-o declaraţie pentru The Verge că e interesat să lucreze cu Epic pentru „rezolvarea acestor încălcări”, dar că nu are intenţia de a crea un „aranjament special” pentru dezvoltatorul de jocuri.

Abordarea Epic pare concepută pentru a provoca Apple să răspundă, deoarece Fortnite a prezentat în mod explicit în noua sa actualizare de iOS, modul în care utilizarea sistemului de plată al aplicaţiei Epic ar duce la preţuri mai mici. De exemplu, 1.000 V-dolari, care este aproximativ echivalent cu moneda Fortnite în joc de 10 USD, costă acum doar 7,99 dolari dacă utilizaţi plata directă Epic în locul procesării de plată standard Apple. În mod normal, 1.000 V-dolari costă 9,99 dolari. Epic spune că, în acest caz, clienţii fac economie, nu compania. Asta descrie noul aranjament ca pe o mişcare pro-consumator în locul unui simplu joc de putere.

Epic Games a creat şi un video inspirat de filmul 1984 în care se revoltă împotriva Apple, văzut ca Big Brother.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: