AMD a lansat oficial a doua generaţie a celui mai puternic procesor din lume, Ryzen Threadripper. Cât costă noul CPU

AMD a lansat oficial a doua generaţie a celui mai puternic procesor din lume, Ryzen Threadripper. Cât costă noul CPU

FOTO via Overclock.net

AMD a anunţat astăzi disponibilitatea de precomandă la nivel mondial pentru procesorul de generaţie a doua AMD Ryzen Threadripper.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul Threadripper este cel mai puternic procesor îngregistrat în Cinebench R15 multi-thread, cu cel mai mare scor pentru un CPU de desktop de tip single-socket, 32 nuclee şi 64 fire de execuţie. AMD Ryzen 2 Threadripper 2990WX este conceput pentru creatorii de conţinut şi developeri.

Modelul de generaţia a doua oferă patru variante de procesoare care vin pe piaţă în 2018, toate fiind construite pe arhitectura de bază "Zen +" de 12nm şi includ un set de caracteristici de generaţia a doua AMD Ryzen, dar sunt şi compatibile cu noile plăci de bază X399. 

În timpul unui eveniment de presă, organizat în faţa analiştilor din industrie, procesoarele 2nd Gen Ryzen Threadripper 2990WX au doborât recordul în testul Cinebench R15 CPU multi-threaded.

Echipa de overclocking AMD Ryzen a reuşit să împingă procesorul de generaţie a doua AMD Ryzen Threadripper 2990WX la peste 5.1GHz pe azot lichid, atingând performanţe interesante înregistrate cu un scor de 7.618, bătând actualul record single-socket setat de procesorul core Intel Core i9-7980XE 5,828 de puncte.

Pentru clienţii care aşteaptă procesoarele desktop de generaţia a doua Ryzen Threadripper, retailerii din întreaga lume sunt pregătiţi să înceapă preluarea pre-comenzilor începând de astăzi, luni, 6 august 2018, pentru AMD Ryzen Threadripper 2990WX cu 32 de thread-uri. La retailerii din România, preţul aproximativ al acestuia este de 8500 de lei.

Procesorul AMD Ryzen Threadripper 2950X cu 16 şi 32 de nuclee virtuale va fi lansat pe 31 august 2018, iar modelele AMD Ryzen Threadripper 2970WX şi 2920X vor fi lansate în octombrie 2018.

Disponibilitate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: