Tableta Microsoft Surface va fi lansată pe 26 octombrie, la fel ca şi Windows 8 

Tableta Microsoft Surface va fi lansată pe 26 octombrie, la fel ca şi Windows 8 

Microsoft Surface este pariul şefului Microsoft, Steve Ballmer FOTO: Mediafax

Microsoft a confirmat data de lansare a tabletei sale, Surface. Potrivit documentelor oficiale ale companiei, gadgetul va ajunge pe piaţă pe 26 octombrie, în ziua în care va fi lansat şi noul sistem de operare, Windows 8. 

Ştiri pe aceeaşi temă

„Următoarea generaţie a sistemului nostru de operare, Windows 8, va fi disponibilă publicului larg pe 26 octombrie 2012. În acel moment vom începe să vindem şi Surface, o serie de gadgeturi construite şi proiectate de Microsoft”, a spus compania în raportul anual trimis către Comisia Federală de Comerţ din Statele Unite ale Americii.

Tableta Surface va veni în două variante: cu Windows RT, o variantă competitivă la preţ cu iPad-ul de la Apple şi una care va veni cu procesor Intel, care va putea fi comparabilă cu ultrabook-urile de astăzi şi va avea un preţ în concordanţă. A doua variantă, cea mai performantă, va fi lansată 90 de zile mai târziu.

Microsoft nu a anunţat încă preţul tabletei, dar este destul de clar în jurul cărui nivel vor fi acestea plasate. Pentru că până pe 26 octombrie mai sunt câteva luni, Microsoft nu doreşte să informeze concurenţa de nivelul lor de preţ, pentru ca aceştia să se pregătească. Astfel, tableta cu Windows RT va costa între 500 şi 600 de dolari, iar varianta de top, cu procesor Intel va ajunge la 1.000 de dolari sau chiar mai mult.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările