Samsung va lansa tableta Galaxy Note 10.1

Samsung va lansa tableta Galaxy Note 10.1

Una dintre primele imagini cu tableta Galaxy Note 10.1. FOTO: bravepost.tistory.com

Samsung a anunţat tableta Galaxy Note 10.1 la începutul acestui an, dar abia recent au apărut primele informaţii concrete despre aceasta. În mare, este vechiul dispozitiv Galaxy Note, dar cu un display de zece inci şi plusuri tehnice surprinzătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primele informaţii despre Galaxy Note 10.1 au apărut pe un site de ştiri din Coreea de Sud, alături de câteva poze cu noua tabletă a Samsung, relatează site-ul theverge.com. Aceasta va avea un procesor cu patru nuclee, la fel ca cel din Galaxy S III, o baterie de 7.000 de mAh şi o memorie RAM impresionantă de 2 GB. Data de lansare încă nu a fost precizată, dar este posibil să fie chiar la evenimentul Samsung de pe 15 august.

Tableta mai are şi o rezoluţie a ecranului de 1.280x800 de pixeli şi filmează la o rezoluţie full HD cu o cameră principală de cinci megapixeli şi una frontală de 1,9 MP. Surprinzător, dar tableta are instalată penultima versiune de Android, Ice Cream Sandwich, şi nu Jelly Bean care deja este pe piaţă. Este posibil însă ca până la lansare Samsung să treacă la Jelly Bean.

Ceva nou pentru Samsung ar fi implementarea sincronizării între tabletă şi smartphone-urile companiei. Asta înseamnă că utilizatorii vor putea să trimită sau să primească mesajele de pe telefon direct pe tabletă. Această funcţie a fost deja implementată de HP.

Compania sud-coreeană a anunţat un eveniment pentru 15 august, dar nu a dat publicităţii şi numele produselor care urmează să fie lansate, ci s-a referit doar la dispozitive din gama Galaxy. Posibil ca Galaxy Note 10.1 să fie una dintre lansări, dar este aşteptată şi următoarea versiune pentru telefonul-tabletă Galaxy Note. Un nou smartphone e puţin probabil să fie lansat, din moment ce Galaxy S III este deja pe piaţă şi Samsung a raportat vânzări de peste zece milioane de unităţi în primele două luni.

citeste totul despre: