Samsung Galaxy Player 5.8 este noul rival pentru iPod Touch

Samsung Galaxy Player 5.8 este noul rival pentru iPod Touch

Galaxy Player 5.8 va fi lansat în această toamnă.

Samsung pregăteşte un rival pentru viitorul model de iPod Touch şi acesta se va numi Galaxy Player 5.8. Este, practic, un telefon-tabletă (phablet), dar fără posibilitatea de a suna. Noul model de iPod Touch este aşteptat în această toamnă, după lansarea noului iPhone.

Dacă până acum părea că pe piaţă s-au definit două categorii, smartphone-urile cu ecrane de până în 5 inci şi tabletele de peste 7 inci, se pare că Samsung are alte idei. După Galaxy Note de 5,3 inci şi preconizatul Galaxy Note II de la IFA de 5,5 inci, Galaxy Player va avea un ecran de 5,8 inci, potrivit celor de la „SlashGear”.

Sistemul de operare va fi Android 4.0 Ice Cream Sandwich cu interfaţa TouchWiz de la Samsung, posibil să primească după lansare, printr-o actualizare, şi Jelly Bean. Va avea un display cu rezoluţie qHD de 960x540 pixeli, dar nu va mai fi Super AMOLED, ci LCD, probabil pentru a păstra costul cât mai scăzut. Din punct de vedere estetic, Galaxy Player arată ca un model supradimensionat al smartphone-ului Galaxy S III lansat în această vară.

În plus, Galaxy Player 5.8 mai are o capacitate de stocare internă de 16 sau 32 GB şi suportă carduri microSD de până la 32 GB. Conectivitatea este asigurată prin WiFi, Bluetooth 4.0 şi are şi un modul GPS, împreună cu o baterie de 2,500 mAh, cu o greutate totală de 221 de grame. Alte detalii, cu privire la procesor sau memoria RAM, nu au fost furnizate.

Cum acest dispozitiv este destinat divertismentului, Samsung nu a uitat de partea multimedia. Calitatea sunetului va fi asigurată de tehnologia „Sound Alive” împreună cu difuzoare stereo. Mai mult, toate materialele video, atât de televiziune, cât şi filme de pe aparat, vor fi optimizate pentru ecranul mare. Acest lucru va fi realizat prin tehnologia mDNIe (mobile digital nature engine).

Înca nu a fost specificat niciun preţ, dar dispozitivul este aşteptat să fie disponibil în magazine începând cu luna septembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: