iPad Mini va veni în octombrie, iar noul iPhone la începutul toamnei

iPad Mini va veni în octombrie, iar noul iPhone la începutul toamnei

Un presupus model de iPad Mini lângă actualul iPad.

Apple a câştigat procesul cu Samsung în urma căruia producătorul sud-coreean trebuie să plătească peste un miliard de dolari, iar americanii se pot concentra pe lansările din toamnă. Potrivit celor de la „All Things D”, iPad Mini va veni mai târziu, în luna octombrie, iar noul iPhone va fi primul care iese pe piaţă chiar din septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul iPhone este aşteptat la un eveniment încă neanunţat de pe 12 septembrie. După ce noul model de telefon se va bucura de succesul preconizat, va fi pregătit evenimentul pentru iPad Mini. Existenţa acestei tablete este o surpriză în sine, dat fiind că la lansarea primului iPad Steve Jobs a spus că un ecran de 7 inci este prea mic pentru ca un utilizator să se bucure de toate funcţionalităţile.

Până acum, s-a preconizat că iPad Mini va avea un ecran de aproape 8 inci, dar şi un preţ semnificativ mai mic decât al unui iPad normal, tocmai pentru ca Apple să aibă succes şi pe acest segment. Rămâne de văzut şi dacă se vor face compromisuri la nivelul componentelor. Principalii competitori vor fi tabletele de 7 inci de la Samsung, Nexus 7 de la Google şi, deocamdată, Kindle Fire de la Amazon. Însă acest din urmă producător va avea un eveniment pe 6 septembrie unde sunt aşteptat modele noi de tablete, printre care modelul nou de Fire şi o tabletă de 10 inci.

John Gruber, un suporter al produselor Apple, a scris pe site-ul său „Daring Fireball” că două dispozitive Apple la acelaşi eveniment ar dilua din interesul pentru acestea. „De ce să ai încă un produs care să concureze cu iPhone-ul? Acesta este prea mare, prea interesant şi atrage foarte multă atenţie, iar interesul Apple este să rămână la cote la fel de ridicate”, a spus Gruber.

Apple deja şi-a conturat calendarul unui an, cu iPad-ul lansat în primele luni, apoi seriile noi de laptopuri, Mac-uri şi sistemul de operare pentru PC-uri, iar spre final, în toamnă, iPhone-ul şi probabil de anul acesta şi un iPad Mini. Compania nu a comentat însă în niciun fel aceste speculaţii, dar nu este surprinzător, dată fiind secretomania din preajma oricărui produs sau eveniment ale nord-americanilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: