Xiaomi a prezentat Mi Air Charge, o soluţie de încărcare fără fir la distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xiaomi Mi Air Charge.
Xiaomi Mi Air Charge.

Xiaomi a prezentat astăzi, 29 ianuarie, o nouă metodă de încărcare la distanţă - Mi Air Charge. Aceasta va permite utilizatorilor să îşi încarce dispozitivele fără cabluri sau standuri de încărcare wireless.

Dispozitivul dezvoltat de Xiaomi are antene de interferenţă cu cinci faze care pot detecta cu precizie locaţia smartphone-ului. O matrice de control formată din 144 de antene transmite unde de lăţime milimetrică direct către telefon prin tehnologia beamforming.

Xiaomi a dezvoltat şi o matrice de mini-antene care transmit şi primesc semnale. Cele de tip "Beacon" transmit informaţii referitoare la localizare şi au un consum redus de curent. Matricea de primire a semnalului este formată din 14 antene care convertesc undele în energie electrică, transformând acest tip de încărcare la distanţă în realitate.

În prezent, tehnologia Xiaomi are o capacitate de încărcare la distanţă de 5 waţi pentru un singur dispozitiv, pe o rază de câţiva metri. Mai multe dispozitive pot fi încărcate în acelaşi timp (fiecare dintre ele primeşte 5 waţi) şi obstacolele fizice nu reduc eficienţa de încărcare.

În viitorul apropiat, tehnologia dezvoltată de Xiaomi va fi compatibilă şi cu ceasurile inteligente, smart band-urile şi alte dispozitive din gama wearable. De asemenea, toate gadget-urile, inclusiv difuzoarele, lămpile de birou sau alte produse mici pentru casă vor fi dezvoltate pe baza unei surse de alimentare fără fir şi încărcarea se va putea face cu ajutorul Mi Air Charge.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite