Windows 8 este, în sfârşit, mai popular decât Windows Vista

Windows 8 este, în sfârşit, mai popular decât Windows Vista

Sistemul de operare Windows 8 a depăşit popularitatea Windows Vista

Windows 8 a reuşit, în sfârşit, să depăşească cota de piaţă deţinută de Windows Vista, predecesorul Windows 7, potrivit The Next Web. Totuşi, rezultatele obţinute de cea mai recentă platformă a Microsoft nu sunt deloc spectaculoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, din iunie 2013, Windows 8 a reuşit să obţină o creştere de numai 0,83 procente, ajungând la 5,10 procente din piaţă. În acelaşi timp, Windows 7 a scăzut cu 0,48 de procente. 

Totuşi, cei de la Microsoft ar putea avea mult de câştigat de pe urma Windows 8.1, având în vedere că în luna iunie, numărul celor care folosesc sistemul de operare a crescut cu 0,66 procente.

Versiunea 8.1 a platformei va putea fi desărcată gratuit de către utilizatorii Windows 8 şi aduce o serie de schimbări importante, apreciate de consumatorii obişnuiţi cu vechile versiuni ale sistemului de operare.

Windows 7 a început să piardă teren, pentru prima dată, în luna ianuarie a acestui an iar în martie a scăzut sub 5% din piaţă. 

Windows XP se menţine în preferinţele utilizatorilor, în ciuda faptului că platforma a pierdut 0,57 de procente de la începutul acestui an. XP se găseşte acum pe 37,17% din computerele utilizatorilor de Windows.

La sfâşitul anului 2012, platforma Windows a reuşit să-şi crească cota de piaţă, după şase luni de pierderi. Totuşi, în 2013, sistemul de operare al Microsoft a pierdut teren în faţa altor platforme. Linux şi OS X au căpătat 0,02, respectiv 0,13 procente.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: