Volkswagen a creat prototipul unui robot capabil să încarce maşinile electrice

Volkswagen a creat prototipul unui robot capabil să încarce maşinile electrice

Foto: Volkswagen

Producătorul german spune că un astfel de robot ar putea ellimina problema căutării unei staţii de încărcare, fiind capabil să vină de unul singur la maşina utilizatorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prototipul robotului este format din două părţi, cea principală (încărcătorul în sine) şi una secundară, pe care o va plimba după el, în care va fi ţinută o baterie uriaşă. Puterea de încărcare va fi de aproximativ 50kW, îndeajuns cât să încarce rapid o parte din bateria maşinii, pentru a-ţi permite să ajungi acasă fără griji.

Roboţii ar urma să fie amplasaţi în parcări şi chemaţi cu ajutorul unei aplicaţii, eliminând nevoia de a ”vâna” o staţie de încărcare, pe care o au utilizatorii vehiculelor electrice. Pentru a putea naviga printre alte maşini şi diferite obstacole, robotul va avea un set de camere, scanere cu laser şi senzori cu ultrasonic, care să îi permită de asemenea să găsească portul de încărcare al unui vehicul electric.

Volkswagen spune că nu a stabilit încă o dată de lansare, capacitatea de a integra aceşti roboţi fiind dependentă şi de abilitatea lor de a recunoaşte şi utiliza diferite porturi de încărcare (nu ar fi atât de utili dacă ar putea încărca doar maşini fabricate de producătorul german).

O astfel de tehnologie ar putea fi foarte utilă în anii următori. Dacă vehiculele electrice vor ajunge să domine piaţa, va exista şi o nevoie uriaşă pentru staţii de încărcare, care va trebui satisfăcută printr-o astfel de metodă, care ar putea fi folosită atunci când staţiile de încărcare sunt ocupate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările