Viitorul pentru Android şi iOS: cum va arăta piaţa celor două în 2019

Viitorul pentru Android şi iOS: cum va arăta piaţa celor două în 2019

iOS rămâne şi în 2016 al doilea cel mai popular sistem de operare mobil. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Că piaţa e dominată de Android şi iOS nu mai e o surpriză. Cum va evolua piaţa până la finalul deceniului ar putea aduce anumite schimbări.

Ştiri pe aceeaşi temă

O analiză a IDC schiţează evoluţia celei mai active pieţe din tech: dispozitivele mobile. IDC susţine că în 2019 telefoanele cu Android ar trebui să aibă 82,9% din piaţă, iar creşterea se va produce în raport cu iOS, nu cu alte medii disponibile în prezent. Cu toate că iPhone va continua să se vândă bine, în următorii patru ani numărul dispozitivelor Apple va ajunge să reprezinte 14,1% din piaţă.

Spre comparaţie, în 2015 Android a ajuns la 81,2, iar platforma Apple pentru mobile rulează pe 15,8% din gadgeturile mobile. Totuşi, trebuie ţinut cont şi de cei care produc. Apple este o singură companie, în timp ce pe piaţa Android sunt câteva mii, de la cele mari precum Samsung la cele mici din China sau India.

Mai mult, producătorii de smartphone-uri şi tablete cu Android vor livra în anul 2019 nu mai puţin de 1,54 miliarde de unităţi. În 2015, aceeaşi valoare este de 1,16 miliarde. În plus, vânzările de smartphone-uri şi tablete Apple vor trece de la 226 de milioane la 263,4 milioane în următorii ani, dar aici s-ar putea ca tabletele să scadă tot mai mult de la an la an.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: