VIDEO Zbor incredibil cu jetpack-ul la 1800 de metri altitudine

VIDEO Zbor incredibil cu jetpack-ul la 1800 de metri altitudine

Captura YouTube

Într-un eveniment patronat de organizatorii Expoziţiei Universale 2020 din Dubai, francezul Vince Reffet, unul din piloţii Jetman Dubai, a realizat un zbor spectaculos cu un jetpack, ajungând la altitudinea de 1800 de metri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costumul lui Reffet este alcătuit din aripi din fibră de carbon, având incluse patru motoare de mici dimensiuni. Pilotul poate atinge viteze de până la 400 de kilometri pe oră în timpul zborului.

Francezul a zburat timp de 3 minute, urcând în altitudine cu o viteză uluitoare, în diferite reprize, demonstrând astfel un control excelent al costumului. Cu o viteză medie de 240 de km/h, Reffet a urcat întâi 100 de metri în 8 secunde, apoi 200 de metri în 12 secunde, 500 de metri în 19 secunde şi 1000 de metri în 30 de secunde.

Ajuns la altitudinea de 1800 de metri, francezul a realizat un loop, coborând apoi la 1500 de metri, de unde a deschis paraşuta.

Este un nou record de altitudine pentru Jetman Dubai, echipa din spatele acestui proiect pregătind minuţios cascadoria lui Reffet. Nu mai puţin de 50 de zboruri de pregătire au fost realizate, incluzând peste 100 de decolări şi aterizări, precum şi teste de zbor efectuate lângă un elicopter.

La scurt timp după aterizare, Reffet a declarat: ”Suntem extrem de fericiţi că am reuşit acest zbor incredibil. Totul a fost planificat la secundă, şi am fost copleşit de progresul pe care l-am realizat. Este un nou pas într-un proiect pe termen lung. Unul dintre următoarele obiective este să reuşim aterizarea la sol fără a deschide o paraşută”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: