VIDEO Tesla a umilit Ferrari, Porsche şi Lamborghini într-o cursă de tip „drag“

VIDEO Tesla a umilit Ferrari, Porsche şi Lamborghini într-o cursă de tip „drag“

Când vorbim despre maşini electrice ne gândim, în primul rând, la autonomie, fiabilitate şi economie. Tesla, însă, a produs un veritabil supercar electirc prin modelul său S P100D.

Ştiri pe aceeaşi temă

Revista de automobilism Motor Trends a adunat laolaltă cele mai puternice maşini ale lumii şi le-a pus să concureze una împotriva celeilalte într-o cursă de tip ”drag”, care se desfăşoară pe o porţiune de aproximativ 400 de metri. Tesla Model S a depăşit în performanţă maşini precum Porsche 911 Turbo S sau Ferrari 458 GTB.

Faptul că Tesla dispune de un motor electric constă în principalul avantaj faţă de rivale. Neexistând combustie internă, puterea este livrată instant la roţi, iar cuplul este unul mult mai mare decât în cazul maşinilor tradiţionale.

În plus, maşina dezvoltată de Elon Musk s-a impus şi prin prisma faptului că lungimea cursei a fost destul de mică. Dacă traseul ar fi fost unul mai lung, maşinile cu motoare care funcţionează pe bază de combustibili fosili s-ar fi impus. Trebuie menţionat şi faptul că Tesla a câştigat cursa în condiţiile în care nici măcar nu este un supercar, ci mai degrabă un sedan, şi totodată cel mai greu dintre automobile, notează Mashable.

citeste totul despre: