VIDEO Samsung a reuşit printr-o reclamă şi marketing de sute de milioane de dolari să atragă atenţia Apple

VIDEO Samsung a reuşit printr-o reclamă şi marketing de sute de milioane de dolari să atragă atenţia Apple

Samsung şi-a promovat două dintre cele mai de succes telefoane printr-o campanie celebră. FOTO Reuters

Samsung şi-a promovat telefonul Galax S III printr-o campanie de marketing inspirată. A fost atât de bună, încât directorul de marketing al Apple a fost obsedat o vreme de reclamele sud-coreenilor. Întreaga strategie de marketing a costat câteva sute de milioane de dolari.

„The next big thing is already here“. Aşa a prezentat Samsung Galaxy S II şi S III, în mâinile unor oameni care treceau pe lângă cei care stăteau la coadă la iPhone. Ultimul spot publicitar, cel dedicat Galaxy S III, a fost inclus într-o campanie de marketing la nivelul Statelor Unite ale Americii evaluată la circa 200 de milioane de dolari, informează „The Wall Street Journal“.

„Creierul“ a fost Todd Pendleton, fost director Nike, în prezent responsabil de marketing la Samsung, divizia SUA. Utilizatorii au văzut spotul şi au început să se întrebe dacă acele telefoane chiar sunt deja mai bune decât orice iPhone ar lansa Apple. WSJournal scrie despre Will Hernandez care a trecut de la iPhone la Galaxy S III tocmai din acest motiv. „În momentul în care o vezi pe TV, te face să te întrebi“, spune acesta. Acum, el găseşte prea mic ecranul unui iPhone. 

Samsung a început să se concentreze pe Apple din 2009, când a intrat pe piaţa din Coreea de Sud şi a devenit lider. Pe atunci, Samsung se preocupa de Nokia. „Când experienţa de utilizare a dispozitivelor noastre este comparată cu cea a acestui competitor neaşteptat, iPhone de la Apple, diferenţa este într-adevăr de la cer la Pământ“, scria un director al Samsung, într-o notă către JK Shin, directorul executiv al companiei. Aşa a apărut câteva luni mai târziu Galaxy S, primul răspuns cu adevărat puternic la iPhone.

Spotul publicitar pentru Galaxy S3

Potrivit The Verge, în noul proces intentat Samsung, Apple va trebui să răspundă în faţa unor documente până acum confidenţiale. „Vă vom arăta documente din interiorul Apple, nepublicate până acum, care arată că Apple era preocupată de competiţia Android şi, în special, Samsung. Această nouă strategie de marketing... i-a înnebunit“, a apreciat John Quinn de la compania de avocatură Quin Emanuel Urquhart&Sullivan. Într-un email către echipa sa, Phil Schiller, directorul de marketing al Apple, le trasează sarcinile pentru viitor. „De data asta avem mult de muncă“. El lua în calcul chiar să renunţe agenţia TBWA\CHIAT\DAY.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: