VIDEO Primele imagini şi detalii cu noul SUV de la Tesla: Autonomie excelentă la un preţ mediu

VIDEO Primele imagini şi detalii cu noul SUV de la Tesla: Autonomie excelentă la un preţ mediu

FOTO via CNN

Tesla Model Y a fost dezvăluit în premieră la un eveniment organizat joi seară într-unul din studiourile companiei lui Musk de lângă Los Angeles.

Ştiri pe aceeaşi temă

Interiorul vehiculului va semăna cu cel de pe Modelul 3, cu un touchscreen de 15 inci prezent pe bordul maşinii, şi un plafon panoramic.

Noul SUV al lui Elon Musk va putea avea şapte locuri, însă această opţiune va fi disponibilă abia în 2021. Şeful Tesla anticipează rezultate de 5 stele pentru toate testele de siguranţă ale maşinii.

”Are funcţionalitatea unui SUV, dar va merge ca o maşină sport” a declarat Musk în cadrul evenimentului.

Tesla Model Y are o versiune ”long-range”, care vine cu un preţ de 47.000 de dolari, oferind o autonomie de 482 de km la o singură încărcare, una dintre cele mai mari disponibile la momentul actual pe o maşină electrică.

Modelul standard, cu o autonomie mai scurtă (370 de km) va costa 39.000 de dolari şi va fi disponibil în 2021. Va atinge 100km/h în 5,9 secunde.

Specificaţiile celor 4 versiuni de Tesla Model Y pot fi văzute în imaginea de mai jos.

Tesla Model Y ar trebui să consume mai puţine resurse ale companiei datorită faptului că preia foarte multe lucruri de la Modelul 3, şi reprezintă o oportunitate excelentă de profit pentru Tesla, ţinând cont că SUV-urile sunt la mare căutare în Statele Unite în acest moment, notează The Verge.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: