VIDEO Nvidia a lansat cea mai puternică placă video din lume. Cât costă şi ce specificaţii are

VIDEO Nvidia a lansat cea mai puternică placă video din lume. Cât costă şi ce specificaţii are

Foto: Nvidia

Nvidia părea că este lăsată în urmă pe piaţa plăcilor video, datorită revenirii în forţă a celor de la AMD, care tocmai ce au lansat noua gamă Vega, una care oferă performanţe extrem de ridicate la preţuri ceva mai accesibile decât ale rivalilor săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorii celor mai aclamate plăci video de pe piaţă au decis că este momentul să vină cu ceva nou. Astfel că au anunţat noul model Nvdia Titan V, platforma grafică cu cel mai rapid procesor creat vreodată, care se foloseşte de arhitectura Volta, una întrebuinţată până acum exclusiv pentru plăcile video profesionale.

Costul noii plăci video Nvidia Titan V este de 2.999 de dolari, ceea ce înseamnă că va trebui să strângi cureaua dacă vei vrea să ţi-o cumperi. În schimbul acestori bani vei primi o placă video cu 12 GB de memorie RAM HBM2, tehnologie superioară tradiţionalului GDDR5, care va dispune şi de tehnologie de tip ”deep-learning”, care se foloseşte de inteligenţa artificială. Pe scurt, ea va învăţa să se optimizeze mai bine în funcţie de turaţia la care e folosită.

Nvidia Titan V  este disponibilă pentru precomandă în Statele Unite ale Americii şi poate fi comandată în maximum două exemplare per client. Această limitare se datorează vitezei de producţie a noilor procesoare Volta, care este destul de scăzută datorită complexităţii acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: