VIDEO Mecanismul antidrone al Rusiei – o dronă cu puşcă încorporată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captura via YouTube
Captura via YouTube

Compania rusească de armament Almaz-Antey, deţinută de stat, este însărcinată cu crearea unei drone capabilă să doboare alte drone cu o puşcă.

Dacă până acum majoritatea naţiunilor care au experimentat cu câteva soluţii anti-drone au ales să folosească metode de a întrerupe semnalul acestora sau de a le prinde într-o plasă cu ajutorul altor drone, Rusia a decis să meargă pe un drum mai direct şi să împuşte dronele inamice în aer.

Drona pe care urmează să o realizeze compania Almaz-Antey va avea scopul de a împuşca alte drone cu ajutorul unei puşti încorporate, de tip Vepr-12, notează defence.ru

Arma este stabilizată pentru a îmbunătăţi acurateţea, iar focul este tras de către cel care operează drona (nu este însă foarte clar dacă există o cameră montată pe dronă momentan).

Ideea acestui mecanism de apărare a plecat de la un proiect studenţesc, iar felul în care drona funcţionează poate fi văzut într-un videoclip realizat anul trecut.

Dronele devin din ce în ce mai ieftine şi mai populare, mai ales ca instrumente de spionaj, iar un mecanism de apărare perfect împotriva acestora pare încă departe de a fi realizat.

Până acum, Olanda a încercat să folosească vulturi antrenaţi pentru a doborî drone aflate în locuri neautorizate, iar SUA a folosit arme de întrerupere a semnalului pentru oprirea acestora.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite