VIDEO Maşinile autonome sunt folosite pentru transportarea testelor de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Florida, maşinile autonome au început să fie utilizate la transportarea testelor pentru noul coronavirus, aceasta fiind o premieră pentru Statele Unite.

Clinica Mayo din Jacksonville, Florida, este cea care primeşte testele, urmând să le proceseze şi să stabilească rezultatele acestora. Maşinile autonome sunt supravegheate de oameni, chiar dacă aceştia nu se află la bordul lor.

Mai exact, un SUV urmăreşte maşinile, pentru a se asigura că nu există incidente în trafic cu acestea. Odată ajunse la clinică, angajaţii acesteia vin şi preiau testele, iar maşina este trimisă înapoi la centrul principal de testare.

Într-un comunicat oferit celor de la The Verge, Joe Moye, CEO-ul operatorului de vehicule autonome Beep, compania folosită pentru acest proces, spune că SUV-urile care urmăresc maşinile autonome sunt oferite de Autoritatea de Transport din Jacksonville, pentru a se ”asigura că traficul sau pietonii nu au un impact asupra livrărilor testelor de COVID-19”. Clinica Mayo spune însă că drumul maşinilor autonome este ales special pentru a fi ”izolat de pietoni, trafic şi angajaţi”.

SUV-urile nu sunt însă singurele metode de a urmări transportul realizat de maşinile autonome. Acestea sunt monitorizate de la un ”centru de comandă mobil”, pentru a verifica faptul că nu există nicio problemă în timpul livrărilor pe care le efectuează.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite