VIDEO Google a demonstrat cum asistentul său virtual inclus pe telefoanele cu Android face o programare telefonică la coafor

VIDEO Google a demonstrat cum asistentul său virtual inclus pe telefoanele cu Android face o programare telefonică la coafor

FOTO Captură YouTube

Inteligenţa artificială a cunoscut progrese reale în ultimii ani, ajungând într-un stadiu avansat, în care interacţiunea dintre om şi robot se face din ce în ce mai uşor. Cel mai recent exemplu vine de la Google, care s-a folosit de asistentul său virtual pentru a iniţia o convorbire telefonică pentru a face o porgramare la coafor. Rezultatul este incredibil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe scena evenimentului Google I/O 2018, CEO-ul companiei din Mountain View, California, Sundar Pichai a demonstrat capabilităţile unei tehnologii care se află în dezvoltare, intitulată Google Duplex. Aceasta ar urma să fie introdusă în Google Assistant în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat şi va face din asistentul virtual un adevărat partener de dialog.

Pichai a folosit noua tehnologie pentru a crea o programare la coafor, şi asistentul s-a pus pe treabă. A telefonat la salonul respectiv şi a iniţiat o discuţie cu recepţionera. Naturalitatea dialogului te va pune serios pe gânduri, despre viitorul nostru din punct de vedere al tehnologiei. Ba mai mult, angajata coaforului pare că nici nu şi-a dat seama că stă, de fapt, de vorbă cu un robot.

Scopul noului sistem care va sta în spatele Google Assistant este conceput special pentru interacţiunea telefonică cu alţi oameni, pentru a rezolva diferite sarcini cum ar fi rezervări la restaurant sau programări la doctor. Pichai a explicat că în cele mai multe dintre cazuri disucţia decurge perfect, nefiind nevoie de intervenţie umană, însă Google Duplex nu este încă gata de lansare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: