VIDEO General Motors va lansa o maşină autonomă fără volan şi pedale

VIDEO General Motors va lansa o maşină autonomă fără volan şi pedale

FOTO via GM

Producătorul american de automobile General Motors plănuieşte să lanseze o maşină autonomă fără volan sau pedale până anul viitor, după cum oficialii săi au anunţat astăzi în cadrul unui eveniment organizat în Statele Unite ale Americii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul General Motors vine cu o săptămână înaintea Salonului Auto de la Detroit, iar decizia producătorului este una foarte interesntă, având în vedere că termenul limită este destul de aproape. Testarea propriu-zisă a noului prototip va începe undeva în prima jumătate a anului viitor.

Noua maşină va fi o reiteraţie a modelului autonom de Chevy Bolt, care sunt şi în ziua de azi testate pe străzile din San Francisco. Odată cu lansarea noului model fără volan şi pedale, el va fi inclus în flote de maşini autonome care vor deservi în marile oraşe ale Statelor Unite ca maşini disponibile pentru ”ride-sharing” la comandă, cam ceea ce face Uber acum, însă fără şofer.

General Motors nu e însă prima companie care s-a gândit să construiască o maşină autonomă fără pedale şi volan. Oficiali Ford au declarat în mai multe rânduri că ţntesc şi ei farbicarea unui astfel de model, însă termenul lor limită este ceva mai distant, şi anume 2021, conform The Verge.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: