VIDEO. GauGAN – Programul dezvoltat de NVIDIA care poate transforma schiţe în capodopere

VIDEO. GauGAN – Programul dezvoltat de NVIDIA care poate transforma schiţe în capodopere

FOTO via TechCrunch

Compania americană a dezvăluit, în cadrul propriului său eveniment, NVIDIA GTC 2019, un program capabil să creeze imagini superbe din simple schiţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Software-ul este capabil să transforme o simplă linie cu un cerc deasupra într-un copac plin de frunze sau o formă minimalistă într-un deal.

Acest lucru este posibil deoarece GauGAN (al cărui nume vine de la pictorul postimpresionist Paul Gauguin) este capabil să recunoască formele şi să le transforme în imagini fotorealiste.

Programul a fost numit un MS Paint al erei inteligenţei artificiale. Practic, acesta permite utilizatorului să selecteze un anumit element, a cărui culoare este predeterminată (albastru deschis pentru cer, de exemplu), şi să îl deseneze cu ajutorul a trei unelte.

GauGAN a fost ”antrenat” pe un milion de imagini, învăţând astfel să completeze fotografiile în funcţie de forma desenată şi elementul selectat. El poate şi să înlocuiască instantaneu un element cu altul, dacă utilizatorul îi cere asta (de exemplu, iarba poate fi înlocuită imediat cu zăpadă).

De asemenea, programul a învăţat că formele se reflectă în apă, astfel încât încearcă, după ce creează o formă în apropierea unei ape, să îi creeze şi reflecţia, arată blogul oficial al celor de la NVIDIA.

GauGAN este şi multimodal, ceea ce înseamnă că dacă doi utilizatori creează aceeaşi schiţă, cu exact aceleaşi setări, imaginile construite de software vor fi diferite

Demonstraţia software-ului a fost făcută pe o platformă cu arhitectură GPU RDX Titan, care a permis ca rezultatele să fie arătate instantaneu. Însă un oficial al NVIDIA a spus că GauGAN ar putea rula pe aproape orice platformă cu câteva modificări, deşi rezultatele ar fi procesate într-un timp puţin mai lung.

Există însă şi probleme, pe care echipa speră să le rezolve în curând: rezultatele nu sunt perfecte, în special când vine vorba de limitele dintre obiecte.

Din nefericire, NVIDIA nu plănuieşte momentan să lanseze software-ul la scară largă, însă ar putea avea în curând o versiune trial publică, pentru a lăsa mai multe persoane să îl testeze.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: