VIDEO Cum funcţionează căruciorul cu inteligenţă artificială  destinat persoanelor cu dizabilităţi, care poate fi controlat cu faţa

VIDEO Cum funcţionează căruciorul cu inteligenţă artificială  destinat persoanelor cu dizabilităţi, care poate fi controlat cu faţa

FOTO via Captură YouTube

Pentru persoanele paralizate traiul de zi cu zi reprezintă un lung şir de provocări pe care acestea trebuie să le depăşească pentru a duce o viaţă cât mai normală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un parteneriat dintre producătorul american de chipset-uri Intel şi compania braziliană Hoobox Robotics a dat naştere la un nou scaun destinat persoanelor cu dizabilităţi, care poate fi controlat cu ajutorul expresiilor faciale.

Noul sistem se numeşte Wheelie 7 şi se foloseşte de o cameră care captează mişcările feţei, pe care le transpune ulterior în acţiuni ghidate ale scaunului. Utilizatorul poate defini fiecare expresie în parte şi o poate atribui unei mişcări. De exemplu, poate seta scaunul să se mişte în faţă atunci când camera video detectează un zâmbet.

Camera video folosită se numeşte 3D RealSense Depth Camera şi se montează pe mânerul scaunului. În multe privinţe, ea este similară cu senzorul Face ID montat pe produsele Apple şi recunoaşte expresiile faciale chiar şi în condiţii de luminozitate foarte slabă.

În prezent, noua tehnologie este testată de aproximativ 60 de persoane, toate din Statele Unite ale Americii, experienţele fiind pozitive. Wheelie 7 va ieşi din perioada de test în cursul anului viitor şi va putea fi folosit la scară largă de către persoanele cu dizabilităţi locomotorii, notează Ubergizmo.

citeste totul despre: