VIDEO Elon Musk a testat submarinul cu care vrea să salveze copiii thailandezi blocaţi în peşteră. Este improvizat dintr-o componentă Falcon 9

VIDEO Elon Musk a testat submarinul cu care vrea să salveze copiii thailandezi blocaţi în peşteră. Este improvizat dintr-o componentă Falcon 9

FOTO Elon Musk via Twitter

Cazul echipei thailandeze de fotbal juvenil, blocată de două săptămâni într-o peşteră, a ţinut capul de afiş al presei internaţionale în ultimele zile. În cadrul operaţiunilor de salvare care au avut loc până în prezent, un scafandru militar şi-a pierdut viaţa încercând să transporte câteva tuburi cu oxigen până la cei blocaţi. Până acum, patru din cei 12 copii au fost salvaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu aproximativ o săptămână, un utilizator de Twitter i-a cerut ajutorul lui Elon Musk pentru a rezolva această problemă, iar antreprenorul născut în Africa de Sud nu a ezitat să răspundă. Acesta i-a pus la treabă pe inginerii SpaceX pentru a găsi o soluţie viabilă pentru salvarea micuţilor, soluţie care nu a întârziat să apară.

Inginerii spaţiali şi-au imaginat un submarin de dimensiuni reduse, în care să încapă un copil, improvizat dintr-un tub de transfer de oxigen lichid. Acesta este o componentă „împrumutată” de la racheta Falcon 9, şi va putea fi cărată cu ajutorul a doi scafandri. „Micuţii blocaţi în peşteră vor putea fi scoşi afară cunul câte unul”, a spus chiar Elon Musk.

Fondatorul SpaceX a postat pe contul său de Twitter un clip video în care putem vedea primele teste cu submariunul imporvizat. El funcţionează ca o capsulă de salvare şi are un diametru de 31 de centimetri, şi urmează să fie transportat în ţara asiatică pentru a putea fi folosit în cadrul operaţiunii de salvare a celor rămaşi blocaţi în peşteră, notează The Guardian.

CITEŞTE TOTUL DESPRE CAZUL COPIILOR THAILANDEZI BLOCAŢI ÎN PEŞTERĂ PE ADEVĂRUL.RO, AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările