VIDEO Elon Musk a testat submarinul cu care vrea să salveze copiii thailandezi blocaţi în peşteră. Este improvizat dintr-o componentă Falcon 9

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Elon Musk via Twitter
FOTO Elon Musk via Twitter

Cazul echipei thailandeze de fotbal juvenil, blocată de două săptămâni într-o peşteră, a ţinut capul de afiş al presei internaţionale în ultimele zile. În cadrul operaţiunilor de salvare care au avut loc până în prezent, un scafandru militar şi-a pierdut viaţa încercând să transporte câteva tuburi cu oxigen până la cei blocaţi. Până acum, patru din cei 12 copii au fost salvaţi.

În urmă cu aproximativ o săptămână, un utilizator de Twitter i-a cerut ajutorul lui Elon Musk pentru a rezolva această problemă, iar antreprenorul născut în Africa de Sud nu a ezitat să răspundă. Acesta i-a pus la treabă pe inginerii SpaceX pentru a găsi o soluţie viabilă pentru salvarea micuţilor, soluţie care nu a întârziat să apară.

Inginerii spaţiali şi-au imaginat un submarin de dimensiuni reduse, în care să încapă un copil, improvizat dintr-un tub de transfer de oxigen lichid. Acesta este o componentă „împrumutată” de la racheta Falcon 9, şi va putea fi cărată cu ajutorul a doi scafandri. „Micuţii blocaţi în peşteră vor putea fi scoşi afară cunul câte unul”, a spus chiar Elon Musk.

Fondatorul SpaceX a postat pe contul său de Twitter un clip video în care putem vedea primele teste cu submariunul imporvizat. El funcţionează ca o capsulă de salvare şi are un diametru de 31 de centimetri, şi urmează să fie transportat în ţara asiatică pentru a putea fi folosit în cadrul operaţiunii de salvare a celor rămaşi blocaţi în peşteră, notează The Guardian.

CITEŞTE TOTUL DESPRE CAZUL COPIILOR THAILANDEZI BLOCAŢI ÎN PEŞTERĂ PE ADEVĂRUL.RO, AICI.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite