VIDEO Cum a decurs un test al rachetei SpaceX Falcon Heavy, cea mai puternică din lume

VIDEO Cum a decurs un test al rachetei SpaceX Falcon Heavy, cea mai puternică din lume

FOTO via SpaceX

Planul lui Elon Musk de a duce oameni pe Marte continuă cu paşi mici dar siguri. Racheta care ar urma să ducă pe orbită încărcătura  care va ajunge pe Planeta Roşie a fost testată pentru ultima dată la sol, ea urmând să execute primul zbor în aproximativ o săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elon Musk a postat pe Twitter două poze în care explică cel mai recent test al Falcon Heavy. Motoarele rachetei au fost testate la sol, cu aceasta în poziţie verticală. Din clipul video de mai jos, cu testul propriu-zis, ne dăm seama cât de puternice sunt cele 27 de motoare care o vor duce pe orbită.

Falcon Heavy este cea mai puternică rachetă din lume în momentul actual, fiind depăşită la cifre doar de Saturn V, legendara rachetă NASA care a stat la baza programului spaţial Apollo, care i-a dus pe Neil Armstrong, Edwin ”Buzz” Aldrin şi Michael Collins până la Lună. Puterea de propulsie a Falcon Heavy echivalează cu forţa cumulată a 18 avioane Boeing 747.

Un lucru extrem de interesant este dat de încărcătura care va fi folosită în testarea Falcon Heavy. Elon Musk îşi pune la bătaie propriul automobil Tesla Roadster, pe care îl va închide ermetic în conul rachetei.

citeste totul despre: