VIDEO Atheer One, ochelarii inteligenţi pe care chiar ţi i-ai putea permite

VIDEO Atheer One, ochelarii inteligenţi pe care chiar ţi i-ai putea permite

Ochelarii Atheer One oferă realitatea augumentată în 3D

O companie a creat o pereche de ochelari inteligenţi care nu costă o avere. Ochelarii Atheer nu sunt la fel de performanţi ca şi cei de la Goole, însă îşi fac treaba destul de bine, potrivit Gigaom.

Ştiri pe aceeaşi temă

O perechede ochelari Google Glass costă 1.500 de dolari. O pereche de ochelari MetaPro Glasses costă 3.000 de dolari.

Atheer One costă numai 350 de dolari şi se adresează utilizatorului care are un buget de smartwatch dar vrea ceva mai mult.

Deocamdată, gadgetul este disponibil numai la precomandă pe platforma de crowdfunding Indiegogo, iar doritorii vor trebui să aştepte până la finalul anului viitor pentru a-I pune la ochi.

Ochelarii Atheer One sunt descrişi ca ochelari 3D de realitate augumentată. 

Pentru a atrage dezvoltatorii, cei de la Atheer au creat o versiune specială pentru ei, iar sistemul se foloseşte de API-urile Android. 

Versiunea pentru dezvoltatori costă 850 de dolari, însă vine cu un computer de foarte mici dimensiuni, dar care oferă mai multă putere.

Versiunea pentru utilizatorii obişnuiţi se foloseşte de puterea de procesare a smartphone-ului pentru a reda imaginile pe lentile. Ochelarii sunt compatibili numai cu telefoanele care rulează sistemul de operare Android.

Aplicaţiile din Playstore vor rula fără probleme pe ochelari, susţin reprezentanţii companiei, fiind proiectate ca imagini pe o tabletă virtuală din faţa utilizatorilor. Câmpul vizual este de 65 de grade. 

 

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: