VIDEO Care ar putea fi următorul tău act de identitate şi cum arată viitorul TV-ului şi al şofatului în viziunea Ericsson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ericsson oferă soluţii de cloud inovatoare FOTO Octavian Palade
Ericsson oferă soluţii de cloud inovatoare FOTO Octavian Palade

Turneul de seminarii IT Ericsson a ajuns în această săptămână în România. Compania îşi va prezenta viziunea despre transformarea domeniului IT pentru operatori telecom, companii TV şi media, companii de utilităţi, organizaţii din domeniul administraţiei publice şi responsabili pentru siguranţa publică.

Pe măsură ce dispozitive mobile tot mai puternice, computere şi senzori conectaţi la internet, cantităţi uriaşe de date, servicii de cloud şi analiză transformă industria de telecomunicaţii, accelerând inovaţia şi determinând regândirea modelelor de business, transformarea IT va cuprinde toate industriile şi societatea ca întreg. Astfel, Gartner preconizează că piaţa mondială de IT va creşte cu 20% până în 2017.

În acest context, Ericsson a organizat un tur în ţările din Regiunea Mediteraneeană pentru a le prezenta clienţilor existenţi şi potenţiali viziunea sa asupra transformării pe care IT-ul o aduce în toate industriile. Desfăşurat la Bucureşti în această săptămână, evenimentul aduce laolaltă experţi Ericsson din toată lumea care vor demonstra practic cum funcţionează cele mai noi soluţii şi servicii ale companiei: soluţia Ericsson Cloud Management, soluţii avansate pentru TV, noi modalităţi de a utiliza tehnologiile de tip Big Data sau soluţii de analiză de marketing care pot contribui la crearea unei experienţe mai bune pentru clienţii finali şi la îmbunătăţirea satisfacţiei utilizatorilor.

„Orice industrie îşi propune să le ofere clienţilor o experienţă cu totul unică, iar astăzi, acest lucru este mai uşor de realizat datorită convergenţei dintre IT şi telecomunicaţii, prin soluţii care combină conectivitatea broadband cu mobilitatea şi soluţiile cloud”, a declarat Giovanni Dalla-Vedova, Country Manager Ericsson Romania and Ericsson Head of Sales for Romania and Moldova.

image

SIM-ul ca act de identitate prin Etalio

Etalio reprezintă o modalitate nouă de a-ţi crea o identitate unică pe baza SIM-ului şi a numărului mobil personal. Etalio este un proiect open cloud, sponsorizat de Ericsson, proiect ce îşi propune să accelereze eforturile industriei globale de telecomunicaţii de a transforma cartelele SIM şi numerele individuale de telefon în cea mai simplă şi mai sigură formă de identitate digitală.

Conform Ericsson Mobility Report, la nivel mondial există 6,7 miliarde de abonamente mobile, iar peste şase miliarde de oameni sunt conectaţi la reţelele puse la dispoziţie de 800 de operatori. Fiecare dintre noi avem o identitate digitală unică: numărul nostru de telefon. În ziua de astăzi, în unele zone ale globului, începem deja să ne folosim de acesta atunci când semnăm contracte, când accesăm servicii guvernamentale sau pur şi simplu, în acele momente în care avem nevoie să dovedim că suntem cine spunem că suntem. Scopul Etalio este să ajute la transformarea acestei identităţi mobile într-un standard acceptat la nivel mondial.

Etalio este o platformă care creează o identitate unică ce te reprezintă în felul în care îţi doreşti tu să fii reprezentat şi care comunică doar acele informaţii pe care tu le aprobi pentru fiecare serviciu sau aplicaţie în parte. Ea transformă, practic, fiecare cartelă SIM într-un token sigur de identificare ce poate fi folosit pentru aplicaţii, jocuri, site-uri sau chiar emisiuni TV.

Aflat momentan într-o versiune beta deschisă publicului, Etalio le asigură utilizatorilor o identitate globală pentru interfeţe API simple de web şi mobil. Oricine poate folosi aceste interfeţe şi poate să îşi revendice identitatea mobilă în orice moment.

Etalio este, de asemenea, un serviciu dedicat operatorilor, care pot să preia responsabilitatea pentru toate identităţile mobile din reţeaua lor. În plus, ei pot folosi aceleaşi API pentru a-şi conecta propriile servicii.

Televiziunea va fi multiscreen

Tehnologiile noi redefinesc experienţa de vizionare TV şi de consum media. Totuşi, în ciuda acestora, experienţa TV a consumatorilor poate fi fragmentată şi chiar frustrantă. Consumatorii folosesc numeroase servicii video pentru a găsi conţinutul care îi interesează şi trec de la un dispozitiv la altul în funcţie de abilităţile acestora de vizionare a conţinutului. Operatorii de servicii TV sunt motivaţi să inoveze şi să găsească noi moduri de a deveni mai eficienţi.

Ericsson a lansat platforma sa Future TV Anywhere ce uneşte tehnologiile web cu lumea operatorilor TV. Acest fapt le va permite operatorilor să combine calitatea serviciilor şi varietatea conţinutului Pay TV cu interactivitatea şi abilităţile de afişare a conţinutului ale startup-urilor de servicii video Over-the-Top (OTT).

Ericsson construieşte o platformă end-to-end integrată pentru furnizorii de servicii Pay TV, platformă care este bazată complet pe tehnologii web şi de cloud. Acest nou software utilizat ca o platformă de servicii le va permite operatorilor TV să răspundă rapid schimbărilor de pe piaţă, crescând eficienţa implementărilor şi scalarea serviciilor pe măsură ce reţeaua va putea să susţină cantităţile mari de trafic asociate serviciilor TV live. În plus, sistemul utilizează caracteristici de analiză ce valorifică volumele mari de date pe care le au operatorii la dispoziţie, ajutându-i să îşi administreze noile investiţii mai uşor şi mai eficient din punct de vedere al costurilor.

Maşina conectată la Cloud îţi dictează scorul la asigurări

Connected Vehicle Cloud are la bază platforma Ericsson Multiservice Delivery Platform (MSDP), platformă ce integrează acces către servicii de comunicaţii, aplicaţii şi infotainment în noile modele de maşini Volvo. Conducătorii auto, dar şi pasagerii pot accesa toate aceste servicii cu ajutorul unui ecran amplasat în interiorul maşinii. În acelaşi timp, compania Volvo va putea să pună anumite părţi din platformă la dispoziţia altor jucători din industria auto. Furnizorii de conţinut vor semna acorduri direct cu Volvo şi cu alte companii din ecosistem, cum ar fi furnizorii de radio online, autorităţile de drum, oraşe sau guverne naţionale.

Soluţia Ericsson Connected Vehicle Cloud le oferă participanţilor din ecosistemele auto şi de tehnologie şansa extraordinară de a ajunge altfel la conducătorii şi pasagerii auto. Având la bază Ericsson Service Enablement Platform, ea face legătura dintre dezvoltatorii de aplicaţii, organizaţiile guvernamentale, companii, producătorii de automobile şi consumatorii finali. În plus, soluţia îşi propune să răspundă cerinţelor existente şi viitoare de scalabilitate, securitate şi flexibilitate din industria auto mondială. Rezultatul este o experienţă diferită de condus şi noi oportunităţi pentru jucătorii din ecosistemul auto.

Aplicaţia exemplificată în timpul IT Roadshow reprezintă una dintre multele oportunităţi care sunt posibile cu ajutorul Connected Vehicle Cloud. Parametrii maşinii sunt o sursă importantă de informaţii pentru implementarea unei logici complexe. În această aplicaţie, o companie de asigurări colectează (în funcţie de autorizările şoferilor) un set de parametri de la maşină. Mai târziu, aceşti parametri vor fi procesaţi şi vor conduce la generarea unui model de stil de condus. Aplicaţia îl poate informa, astfel, pe şofer despre caracteristicile stilului lui de a conduce, generând un scor al acestuia. Clientul este încurajat să conducă mai sigur printr-o reducere a costului poliţei de asigurări, compania de asigurări putând, astfel, să îşi fidelizeze clienţii, dar şi să promoveze un stil mai sigur de condus. 

Biroul viitorului 

Scopul acestei soluţii este să integreze şi să implementeze mai multe tehnologii inovatoare pentru a crea un spaţiu de lucru funcţional şi confortabil, optimizând consumul de energie.

Biroul Viitorului reprezintă un sistem de monitorizare, supervizare şi de control la distanţă al dispozitivelor dintr-un birou ce are în vedere eficienţa energetică. El foloseşte automatizarea M2M a dispozitivelor prin colectarea tuturor măsurătorilor de eficienţă energetică a întregului birou şi prin compararea indicatorilor cheie de performanţă. În plus, sistemul permite automatizarea de la distanţă a casei, dovedind astfel că el este potrivit şi pentru implementări în rândul publicului larg.

Soluţia poate să colecteze peste 500 de indicatori de la diferite dispozitive din teren, indicatori ce se referă la consumul de energie, aer condiţionat, iluminat sau la automatizarea casei.

Biroul Viitorului le permite companiilor şi industriilor diferite să monitorizeze reţele eterogene, să realizeze sumare ale măsurătorilor din surse disponibile în diferite momente, să creeze un istoric al datelor, să permită accesul utilizatorului final la date în timp real şi să prezinte conţinutul într-o formă simplă, adaptată dispozitivelor mobile.

Ericsson a dezvoltat aplicaţia Biroul Viitorului (disponibilă pentru PC, smartphone şi tabletă) pentru a le permite companiilor să vizualizeze, monitorizeze şi analizeze datele şi să selecteze, de asemenea, scenarii predefinite pentru a administra soluţiile oferite de parteneri diferiţi.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite