VIDEO Airbus a realizat prima decolare complet automatizată, bazată pe recunoaştere vizuală, a unei aeronave

VIDEO Airbus a realizat prima decolare complet automatizată, bazată pe recunoaştere vizuală, a unei aeronave

Airbus a efectuat cu succes prima decolare bazată pe recunoaştere vizuală, complet automatizată, cu un avion de test din familia Airbus, pe aeroportul Toulouse-Blagnac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipajul de testare, format din doi piloţi, doi ingineri de testare şi un inginer de zbor, au efectuat miercuri, 18 decembrie, o primă decolare în jurul orei 10.15, efectuând un număr total de opt decolări pe o perioadă de patru ore şi jumătate.

„Pe timpul testelor, aeronava a funcţionat potrivit aşteptărilor noastre. În timp ce finalizam alinierea pe pistă, în aşteptarea autorizării pentru decolare din partea controlului traficului aerian, am cuplat pilotul automat”, a declarat pilotului de test Airbus, căpitanul Yann Beaufils.

„Am poziţionat apoi manetele de accelerare în regimul de decolare şi am continuat monitorizarea aeronavei, care a început să se deplaseze şi să accelereze automat, concomitent cu menţinerea liniei centrale a pistei, la viteza de rotaţie introdusă anterior în sistem. Botul aeronavei a început să se ridice singur exact când indicatoarele de bord au afişat valoarea preconizată pentru decolare şi, câteva secunde mai târziu, decolarea era completă".

În loc să se bazeze pe Sistemul de Aterizare Instrumentală (Instrument Landing System - ILS), tehnologia de la sol utilizată în prezent de aeronavele de pasageri pe aeroporturile din întreaga lume unde această tehnologie este prezentă, decolarea automată a fost posibilă cu ajutorul tehnologiei de recunoaştere vizuală, instalată direct pe aeronavă.

Decolarea automatizată este o etapă importantă în proiectul Airbus “Autonomous Taxi, Take-Off & Landing“ (ATTOL). Lansat în iunie 2018, ATTOL este unul dintre proiectele de zbor tehnologic testate de Airbus pentru a înţelege impactul automatizării asupra aeronavelor. Următorii paşi ai proiectului vor avea în vedere parcurgerea, în mod autonom, a procedeelor de rulaj pe pistă şi aterizare cu asistare vizuală, până la jumătatea anului 2020.

Airbus nu îşi propune realizarea zborului autonom ca ţintă în sine, ci explorarea tehnologiilor autonome alături de alte inovaţii în domenii. precum materiile prime necesare în industrie, electrificare şi conectivitate.

Tehnologiile autonome sunt esenţiale pentru sprijinirea piloţilor, ceea ce le va permite să se concentreze mai puţin pe operarea aeronavelor şi mai mult pe luarea deciziilor strategice şi managementul zborului, informează compania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: